Anker Soundcore P20i İnceleme

Anker, bütçe dostu kulaklık serisine eklediği yeni Soundcore P20i ile hem cebinizi yakmıyor hem de fiyatının üzerinde özellikler sunuyor. Peki Soundcore P20i, her kullanım için ideal mi? Tüm detayları incelememizde paylaşıyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Şık tasarım
  • Hafif ve ergonomik
  • Uzun pil ömrü
  • Uygulama desteği
  • Suya dayanıklı
  • Fiyatına göre iyi ses
  • Fiyat/Performans
  • Her müzik türüne uygun değil
  • ANC yok

Akıllı telefonlardan yavaş yavaş 3.5 mm’lik ses çıkışlarının kaldırılmasıyla, artık çoğu marka pastadan pay almak için neredeyse her ay yeni bir kulaklık piyasaya sürüyor. Ancak ne yazık ki bunların çoğu birbirinin aynısı, özellikle de uygun fiyatlı olarak satılanlar. Dolayısıyla bütçe dostu bir kulaklık satın almak istediğimizde onlarca seçeneğin arasında kayboluyoruz. Tabii bu konuda hepimizin güvendiği bir marka var. O da Soundcore alt markasıyla fiyatına göre oldukça güzel kulaklıklar üreten Anker.

Bu gördüğünüz kulak içi kulaklığın adı Soundcore P20i. Baştan belirtmemiz gerekir ki Anker yine fiyatına göre gerçekten başarılı bir kulaklık üretmiş. Zira bu fiyat noktasında uygulama desteğine sahip bir kulaklık görmek pek fazla rastladığımız bir şey değil. Ayrıca ses kalitesi de iyi ve uzun bir pil ömrüne sahip. Bu arada kaçıranlar için bu modelin yenisinin geldiğini de söyleyelim. Soundcore P40i modelini geçtiğimiz günlerde incelemiştik. P20i’de ANC yokken, P40i’de ANC var, elbette fiyatı da ona göre daha yüksek. Daha uygun fiyat fiyatlı olan bir kulaklık arıyorsanız bu Soundcore P20i uygun bir seçenek olabilir. Şimdi kulaklığa daha yakından bakalım.

Anker Soundcore P20i Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?

Öncelikle tasarım olarak kulaklıklar oldukça şık duruyor. Her bir kulaklığın dış kısmı mat siyah iç kısmı ise parlak siyah renkte. Dışının mat olması sayesinde kontrolleri sağladığımız dokunmatik yüzey parmak izi tutmuyor. Ayrıca saplarının uzunluğu ideal boyutta olduğundan kontrolü kolay. Malzeme olarak plastik olsa da kalitesi iyi. Zaten kötü de olsa bu fiyat noktasında şikayet edebileceğimiz bir konu değil. Üstelik kulaklıklar IPX5 suya dayanıklılık sertifikasına sahip olduğundan yağmurda da kullanabileceğiniz yapıda. Tabii bu sadece kulaklıklar için geçerli, kutunun buna dahil olmadığını belirtelim.

Şarj kılıfı kulaklıkla aynı siyah rengiyle gayet hoş bir görünümde. Hafif ve kompakt olduğundan cebinize rahatça sığıyor. İçinde de bol miktarda alan var, yani kulaklıkları yerinden çıkarmak ve yerleştirmek çok kolay. Üzerine baktığımızda ön tarafta pil durumunu gösteren bir RGB LED, arkada ise şarj için USB-C girişi bulunuyor.

Ergonomik açıdan kulaklıklar hafif. Gövdesi ufak olduğundan uzun kullanımda rahatsız etmiyor. Sadece kulaklıklar kulağınızdayken yan yattığınızdasapları rahatsız edici olabiliyor -ki bu da gayet normal. Kulaklık uçlarıysa kulak içine tam olarak oturmayı başarıyor. En azından bizim kulaklarımıza iyi uyum sağladı. Zaten kutuda 2 ayrı kulaklık ucu daha var, eğer tam olarak oturmadığını ve düşeceğini hissediyorsanız bunları deneyebilirsiniz.

Anker Soundcore P20i Kontroller ve Uygulama

Kontrollere gelince, P20i bir kablosuz kulaklığın sahip olmasını beklediğimiz tüm işlevlere sahip. Müziği oynatıp duraklatabiliyor, önceki veya sonraki parçaya geçebiliyor, ses seviyesini ayarlayabiliyor ve sesli asistanı açabiliyorsunuz. Ancak ses seviyesi varsayılan olarak ayarlanmış değil, bunun için Soundcore uygulamasını indirmek gerekiyor. Uygulamaya geçmeden, dokunmatik yüzeyin son derece duyarlı olduğunu da belirtelim. Komutları yerine getirirken hiçbir sorun yaşatmıyor.

Soundcore uygulaması, Anker’in diğer kulaklıklarında gördüğümüz aynı arayüze sahip. Uygulamayı açtığımızda ana ekranda sol ve sağ kulaklıkların pil seviyesini görüyoruz. Alt kısımdaki menüden kontroller kısmına girip işlevleri kolayca değiştirebilmek mümkün. Kontrolleri tek ve çift dokunuş olarak ayarlayabildiğimiz gibi basılı tuttuğumuzda da farklı bir görev atayabiliyoruz. Bunun dışında uygulama menüsünde kulaklıkları kaybettiğinizde sesli uyarıyla bulmanıza yarayan “Cihaz Bul” özelliği, gecikmeyi azaltan bir Oyun Modu ve ses profilleri oluşturabileceğiniz Ekolayzır ayarları bulunuyor.

Ekolayzer 20 farklı ön ayar barındırıyor, ancak bunların yalnızca yarısı iyi optimize edilmiş. Varsayılan olarak ise “Soundcore Özel” ayarı seçili durumda. Varsayılan olarak ses profili fazla bas içerdiğinden günlük kullanım için biz iyisi Tiz Yükseltici ayarını kullanmanızı öneriyoruz. Ancak daha da fazla bas isteyenler için “BassUp” adında daha derin baslar veren bir ayar da mevcut. Dinlediğiniz müzik türüne göre seçim size kalmış.

Oyun Modu, deneyimlerimize göre rekabetçi oyunlar için yeterli seviyede değil, az da olsa bir gecikme var. Rekabetçi oyunlar dışındakiler için ve video izlerken görüntünün sesle senkronize olabilmesi içinse oldukça kullanışlı. O yüzden müzik dinlediğiniz zamanlar dışında devamlı açık bırakmanız en iyisi.

Anker Soundcore P20i Ses Performansı

Gelelim asıl önemli konuya; ses kalitesi nasıl? Ses profillerinde bahsettiğimiz gibi, P20i kutudan çıktığı haliyle baslı bir sese sahip. Ne demek oluyor bu? Yani hip-hop, R&B veya EDM gibi yoğun ve sert baslara sahip türlerdeki şarkılar için her şey çok iyi. Diğer türlerde gitar, piyano ve diğer orta tonlar büyük oranda bastırılıyor. Vokaller ise alt frekanslardan daha baskın olarak öne çıkıyor. Ancak bu kadar detaylı düşünürsek kulaklığa biraz haksızlık etmiş oluruz. Fiyatına göre çoğu kullanıcı için son derece iyi bir ses kalitesi var. Zaten her zaman söylüyoruz; biz bir odyofil değiliz, sadece kendi yaşadığımız deneyimler bunlar.

Ses kalitesi bir yana, P20i'nin aktif gürültü engelleme özelliği yok -ki bu gayet normal. Doğal izolasyonu için iyi diyebiliriz, ancak mükemmel değil. Günlük işe gidip gelirken sizi memnun edeceğine eminiz. İnşaat gibi yoğun gürültülü ortamlardan kaçınmak için sesi artırmak en iyi çözüm gibi duruyor.

Telefon görüşmeleri söz konusu olduğunda P20İ’de 2 adet yapay zeka destekli mikrofon bulunuyor. Ses kaydı alıp test ettiğimizde performansı ortalama düzeydeydi. Kayıtta söylediğimiz her şey anlaşılıyor, ancak ses biraz boğuk geliyor. Ayrıca karşı tarafa dışardaki tüm ses de gittiğinden bazı durumlarda konuşurken bağırmanız gerekebiliyor.

Anker Soundcore P20i Pil Ömrü

Son olarak P20i’nin pil ömrü gerçekten takdiri hak ediyor. Zira tam şarj ile 10 saate yakın bir çalma süresi sunuyor. Hatta bu süre şarj kılıfıyla birlikte 30 saate kadar çıkabiliyor. Çoğu üst düzey kulaklıkta hala bu süreleri göremediğimiz için Anker’i tebrik ediyoruz. Bu arada kablosuz şarj özelliği yok ama kulaklıkları sadece 10 dakika şarj ederek 2 saate kadar dinleme süresi elde edebiliyorsunuz. Şarj kılıfının tamamen şarj olması da 2 saat civarı sürüyor.

Sonuç

Evet, genel olarak baktığımızda Anker Soundcore P20i tam bir fiyat/performans ürünü olmuş. Tasarımı güzel, suya dayanıklılığı var, şarjı iyi gidiyor, uygulama desteği var. Ses konusunda mükemmel olmasa da çoğu kullanıcını tatmin edecek düzeyde. Fiyatı ise online satış kanallarında 699 TL şeklinde. Bu anlamda uygun fiyatlı seçeneklerden biri.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Anker Soundcore P20i
Ürün Markası Anker
CHIP Online Notu
85
Mikrofon  2 x yapay zeka destekli mikrofon
Aktif Gürültü Engelleme (ANC)  Yok
TipKulak içi
BağlantıBluetooth 5.3
Sürücü Boyutu10 mm
BağlantılarUSB-C
Pil Ömrü10 saat, 30 saat (Şarj kutusu ile)

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Anker Soundcore Space One incelem
Forum