Anker Soundcore Flare İnceleme
Soundcore Flare'i inceledik: Bluetooth hoparlör arayanlar memnun kalacak.
- Ses kalitesi
- Kompakt tasarım
- Suya dayanıklı
- Mobil uygulama
- Rakiplerden daha uygun fiyat
- Pil ömrü
- RGB LED aydınlatma
- Yüksek seste distorsiyon
- EQ modlarının ses üzerinde çok etkisi olmuyor
Kısa bir süre önce Türkiye'de faaliyete geçen Anker, tüketici elektroniği alanında geniş bir portfolyoya sahip. Kulaklıklardan akıllı ev aygıtlarına, eğlence sistemlerinden araç içi görüntüleme ürünlerine ve akıllı telefon aksesuarlarına kadar çok sayıda ürünü yelpazesinde bulunduran Anker'den, ilk olarak oldukça keyifli bir ürüne yakından bakacağız.
Şirketin ana markaları arasında bulunan Soundcore, çok sayıda Bluetooth hoparlör modeline sahip. Bunlar arasında Model Zero, Motion ve Mini serilerinin yanı sıra ayrıca elimizdeki Flare modelleri de yer alıyor. Elimizdeki cihazın tam adı Soundcore Flare. Ayrıca Soundcore Flare+ ve Flare S+ gibi iki farklı model daha var ki, o cihazların özellikleri, bugün yakından bakacağımız modelden biraz daha özel; "plus" versiyonlar. Onlara da geliriz, ancak şimdi Soundcore Flare'i incelemeye başlayalım.
LED'leriyle her an partiye hazır
Soundcore Flare, bir Bluetooth hoparlör elbette, ancak oldukça hoş görünen bir model. Hemen altındaki RGB LED'li dairesiyle ışık gösterisi sunan cihaz, sağlam gövdesi ve su geçirmez yapıya sahip olmasıyla öne çıkan noktalarını oluşturuyor. Elbette buna dengeli sesi de ilave etmek lazım.
Kumaş dokulu sert dış yüzeyi sayesinde elinize aldığınızda hem hoş hem sağlam bir his veren Soundcore Flare, lastik üst ve alt yüzey ile tamamlanıyor. Üst kısımda tipik olarak gerekli butonları buluyoruz. Alt tarafta da dikkat çeken RGB LED ışıklandırmalı daire bulunuyor ki, cihaz bununla rakiplerine nazaran gösterişli tarafını oluşturuyor diyebiliriz. Bu RGB LED alan size 5 farklı tema rengi sunuyor. Ayrıca dilerseniz çalan müzikle senkronize görüntü de üretebiliyor. Bu da bu minik hoparlörü parti havasına sokmaya yetiyor.
Soundcore Flare'in fazlasıyla kullanışlı bir uygulaması mevcut. Android ve iOS platformlarında bulunabilen Soundcore App üzerinden cihazın tüm ayarlarını kolayca yapılandırabiliyorsunuz. Buna ışıklandırma efektlerinin yanı sıra ses profilleri de dahil elbette.
Peki, Soundcore Flare'in performansı nasıl?
Evde ve ofiste de pek tabii kullanılacak olan Soundcore Flare, IPX7 sertifikasına sahip olmasıyla dış kullanımlar için de uygun. Böylece suya karşı dayanıklılık kazanan hoparlör, kışın yağmur altında kalabiliyor, yazın havuz kenarında size eşlik edebiliyor. Elbette bu özelliği tek gösteren model Flare olmuyor. Son dönemde gördüğümüz pek çok Bluetooth hoparlör modelinde bu özellik var. Bunu bilhassa belirtiyoruz ki, eğer bu tip bir cihaz almayı düşünüyorsanız, bu özelliği muhakkak arayın. Zira suya dayanıklı olması, cihazın kullanım ömrünü arttıran önemli bir avantaj.
Şimdi gelelim cihazın ses performansına. Soundcore Flare, müzikal anlamda oldukça dengeli bir cihaz. Vokaller, tiz sesler başarılı. Bilhassa Bass Up özelliği etkinken, Flare'in bugüne kadar değerlendirdimiz bu tipteki pek çok Bluetooth hoparlörden daha fazla bas üretmeyi başardığını söyleyebiliriz. Ancak boyut itibariyle biraz daha büyük modellere kıyasla, basın yaratacağı içsel etki kuşkusuz daha zayıf. Eğer hem mobil olsun hem derin bas ses duyayım diyorsanız, o halde hacim olarak biraz daha modellere yönelmeniz doğru olacak ki bu noktada da Flare'in diğer Flare+ ve Flare S+ modelleri devreye giriyor zaten.
Cihazda, mobil uygulama üzerinde farklı ekolayzır ayarları bulacaksınız. Bunlar arasında değişiklik yaptığınızda fark oluyor elbette, ancak çok büyük etki beklemeyin. Bir de eğer sesi maksimuma getirirseniz distorsiyonla karşılaşacaksınız. Ancak bu benzer pek çok modelde karşılaştığımız bir sorun; bunu da belirtmek lazım. Bunların dışında cihazın ses performansından sizler de yakından deneyimlediğinizde memnun kalacaksınız diye düşünüyoruz.
Pil ömrüne gelecek olursak, Soundcore Flare'in yaklaşık 12 saatlik ölçekte pilini tükettiğini söyleyebiliriz. Elbette bu süre ses seviyesine ve LED'lerin parlaklığına da bağlı. Eğer LED ışıkları orta yoğunluğa ayarlarsanız ve ses seviyesinde de yüzde 50'yi aşmazsanız yaklaşık 8 saat alabilirsiniz. En azından bu senaryoda bizim aldığımız süre 8 saat oldu; bu da gayet ideal bir süre doğrusu.
Özetle
Soundcore Flare, gerek tasarımı gerek cazibesi gerekse performansıyla başarılı bir Bluetooth hoparlör oluyor. Bunu bir yere koyalım. İşin bir de fiyat kısmı var ki, bu da cihaz için önemli bir avantaj oluşturuyor. Soundcore Flare'i şu anda 500 TL'ye bulabiliyorsunuz. 360 derece ses performansı, suya dayanıklılık, benzer kompakt tasarım gibi Flare'in muadili olan modellere baktığınızda ise, hemen hemen en az 2 kat daha pahalı olduklarını görüyoruz. Bunlar arasında JBL de var, Ultimate Ears de var, Bose da var. Bu anlamda da Soundcore Flare, bu tip bir cihaz için fiyat/performans noktasında önemli bir model oluyor.
Kimler Almalı
Anker Soundcore Flare, hem şık hem kullanışlı hem de maliyet/fayda oranıyla dengede olan bir Bluetooth hoparlör satın almak isteyenler için ideal bir ürün.
Alternatifleri
Soundcore Flare'e alternatif olarak daha büyük boyutlu olarak Flare+ ve daha küçk boyutlu olarak Anker SoundCore Motion Q tercih edilebilir. Farklı bir marka bakıyorsanız yine Ultimate Ears Boom 2'yi veya Bose SoundLink Revolve+'ı da inceleyebilirsiniz.