Acer Predator XB3 İnceleme

Acer'ın 4K, IPS, 144Hz, G-Sync ve "gölgelendirme" tasarımlı oyuncu monitörü Predator XB3 testte!

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Gölgelendirme kapakları
  • 144 Hz ve G-Sync desteği
  • IPS panel
  • 4K görüntü performansı
  • Bağlantı zenginliği
  • Güçlü özellikler
  • Sınırlı HDR

Acer'ın Predator ürün ailesini oyuncular arasında bilmeyen yoktur. Oyun dalında pek çok kategoride Preadator'leri ile oyunculara üst seviye oyun deneyimi sunan Acer, yeni monitörlerinden Predator XB3 serisiyle de bunu pekiştiriyor.

Üst seviye performansı kadar Reddot 2019 ödüllü tasarım detaylarıyla da oldukça dikkat çekici duran Predator XB3 serisi, elimizde XB273KS modeliyle yer alıyor. 27 inç boyutundaki ekranı ve 4K çözünürlüğüyle, oyunlarda 4K çözünürlükte akıcı oyun deneyimi sağlamak isteyenlere hitap eden Predator XB3, az sonra bahsedeceğimiz teknik detayları kadar tasarımıyla da etkili bir model olmayı başarıyor.

Tasarım

3 yanında yer alan entegre gölgelendirme kapakları ile farklılaşan monitör, böylece görüntüyü yansımalardan koruduğu gibi, bu sayede konsantrasyon gerektiren anlarda dikkat dağıtıcı unsurların da etkisini azaltabiliyor. Elbette bu kullanım şekli, panelin kalitesiyle beraber monitörü oyuncuların yanı sıra tasarımcıların da ilgi alanına sokabilir. Zira panel, DCI-P3 renk uzayının yüzde 90'ını kapsayabilen geniş renk gamına sahip. Bunun yanında entegre kapaklar ile yansımanın engellenmesiyle renkleri olduğu gibi görebilmeniz sağlanıyor. Monitörde yer alan panelin IPS, en-boy oranının 16:9, ekran çözünürlüğünün de 4K olması yine tasarımcılar için önemli detaylar.

Bu arada bahsettiğimiz entegre gölgelendirme kapaklarını elbette istediğiniz gibi takıp çıkartabiliyorsunuz, sabit değiller.

Söze tasarımından devam edecek olursak, Acer ErgoStand sayesinde esnek kullanım şeklinin sunulmuş olmasının da monitöre avantaj getirdiğini söylemek gerek. Böylece ekranı öne arkaya eğebildiğiniz gibi, yükseklik ayarı yapabiliyor ve ekranı ekseni etrafında da döndürüp çevirebiliyorsunuz. Bu da kullanımı zenginleştiren detaylar.

Ekranı altında, oyunculara özel ve ambiyans aydınlatması sağlayan bir LED ışıklandırma alanı da mevcut. Böylece ışıklandırma seven oyunculara hitap eden Acer, bu LED ışıklandırmalara ayarlama imkanı da tanımış. Menü üzerinden bu LED'leri farklı renklerde ve efektlerde aydınlatmanız mümkün. Türkçe hazırlanmış menü üzerinden kolayca ayarlayabiliyorsunuz.

Bu arada monitörün menüsüne ise, ekranın sağ arka tarafına yerleştirilmiş tuşlar ve joystick yardımıyla erişmeniz mümkün. Buradan monitörün yalnızca ışık ve renk seçeneklerini değil, aynı zamanda hız aşırtma yeteneklerini de yönetebiliyorsunuz.

Performans

Acer Predator XB3, 144 Hz ekran tazeleme hızına sahip ve G-Sync adaptif senkronizasyon özelliği göstermesiyle önemli oyuncu monitörlerinden biri oluyor. Böylece özellikle güçlü bir grafik kartına sahipseniz, monitörden tam kapasitede faydalanabiliyorsunuz. Kullandığımız süre boyunca Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 ekran kartından görüntü aktardığımız monitörden bu anlamda tam performans sağladık. Öte yandan Input lag ile karşılaşmadığımızı da söyleyelim. Bu anlamda monitörün çok tatlı bir oyun deneyimi sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Monitörü Assassin's Creed Odyssey ve Metro Exodus oyunlarında değerlendirdik. Metro bilindiği gibi özellikle koyu renkli bölgeleri ile dikkat çeken bir oyun ve bu noktada monitör hiç sırıtmadı. Gerek sahne detayları gerek manzara resim kalitesi, özellikle griler ve siyahlar arasında yapılan geçişler son derece başarılıydı.

Assassin's Creed Odyssey ise aksine renkli dünyası ile biliniyor. Renkler, ışıklandırma, yansımalar ile tonların güzelliği, elbette 4K çözünürlük ile de birleştiğinde monitörde son derece iyi göründü. Bu anlamda monitörün oyun performansıyla bizden tam not aldığını söyleyebiliriz.

Bu arada monitörde yer alan GameView özelliği ile farklı oyunlar için hazır oluşturulmuş farklı sayılan profillerin mevcut olduğunu da söyleyelim. Aksiyon, yarış ve spor olarak bunlardan birini seçebilir veya tabii kendi ayarlarınızı da yapılandırabilirsiniz.

Başta da bahsettiğimiz gibi 27 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan bu model, 3840x2160 piksel, yani 4K çözünürlük üretebiliyor ve 400 kandela parlaklığa ulaşabiliyor. Monitörde HDR400 standardı da yer alıyor. HDR400, diğer HDR standartları bakımından sınırlı, zira bu kategoride DisplayHDR 1000 desteği sunan modeller de var. Elbette bu noktada fiyat konumlanması devreye giriyor; DisplayHDR 1000 desteği sunan modeller, elimizdeki monitörden daha pahalı konumda. Bu anlamda Predator XB3'ün bu kategoride bir fiyat/performans ürünü olduğundan söz edebiliriz.

Son olarak monitörde 4W'lık çift monitör bulunduğunu, HDMI ve DisplayPort girişi olduğunu ve 2'si kolay erişim için monitörün yanında olmak kaydıyla toplam 5 adet USB 3.0'ın yer aldığını da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Acer Predator XB3, zaten halihazırda 4K çözünürlük ve 144 Hz tazeleme hızıyla G-Sync desteği sunmasıyla önemli oyuncu monitörlerinden biri olurken, kaliteli paneli ve çevre özellikleriyle de dikkat çekici hale geliyor. Eğer PC'nizde 4K çözünürlüğünde akıcı oyun oynayabiliyor ve buna uyum sağlayacak iyi bir monitör arıyorsanız, mutlaka değerlendirmenizi öneriyoruz. Zira Predator XB3, 7700 TL civarında fiyatıyla rakiplere oranla daha uygun ve sahip olduğu özelliklerle beraber iyi bir model oluyor. Bu anlamda seçici oyun severlerin beğeneceklerini düşünüyoruz.

Kimler Almalı

4K çözünürlüğünde oyun oynayan ve bu performansa ayak uyduracak iyi kalitede bir monitör arayan oyun severler Acer Predator XB3'ten memnun kalacaklardır.

Alternatifleri

Eğer monitörde DisplayHDR 1000 özelliğini arıyorsanız o halde Acer Predator XB3'e alternatif olarak Acer X27 monitörünü tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator XB3
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.0 1 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük3840x2160
Tarama Hızı144 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık350 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Ağırlık7.19 kg.

İlginizi Çekebilir

AOC CU34G2XP/BK inceleme
AOC 24V5C inceleme
AOC 24G4X inceleme
Philips 27B1U5601 inceleme
AOC U28G2XU2 inceleme
AOC AGON 5 AG325QZN inceleme
Forum