Zyxel'den Siber Saldırılara Yeni Nesil Kalkan

Zyxel, yapay zeka destekli yazılım çözümü SecureReporter ile siber korsanlara karşı koruma sağlıyor.

Dijital dönüşüm sürecinde işletmelerin her daim yanında olan Zyxel, teknoloji yatırımları hususunda küçük işletmelere de danışmanlık hizmetleri sunarak onları geleceğe hazırlıyor. Ağ teknolojileri alanında uçtan uca hizmet verebilme yeteneğine sahip firma, yazılım çözümü SecureReporter ile işletmelerin bilgi işlem altyapılarını siber saldırılara karşı koruyor. ATP güvenlik duvarı ve USG ürün serisi ile entegre çalışan bulut tabanlı akıllı analiz ve rapor servisi SecureReporter, kurumların bilgi teknolojileri yöneticilerinin iş yükünü de hafifletiyor.

Siber saldırılar son 10 yılda 27 kat arttı

Dünya genelinde siber saldırılar son 10 yılda 27 kat artış gösterdi. Global ölçekte 1 günde ortalama 1,6 milyon siber saldırı gerçekleşiyor. Son yıllarda görülen Stuxnet, NotPetya ve WannaCry vakaları sonrası siber saldırılar, çok daha zararlı ve karmaşık bir hale geldi. Uzmanlar, siber atakların 2020 yılında daha da artacağını tahmin ediyor ve her ölçekten kurumun veri güvenliği alanında yatırım yapması için uyarıda bulunuyor.

İş sürekliliği için ağ altyapısının 7/24 hizmet sunabilmesi, kurumların temel gereksinimleri arasında yer alıyor. İşletmelerin bu ihtiyacına cevap veren SecureReporter, dinamik yapısıyla; tek noktadan bilgisayar ağlarının kolaylıkla yönetilmesine olanak tanıyor. Bünyesinde yapay zeka teknolojilerini barındıran yazılım çözümü sayesinde ağ altyapısını proaktif bir şekilde izleyebilen şirket çalışanları,ağdaki herhangi bir güvenlik sorunu veya saldırıyı anında tespit ederek; zaman kaybetmeden hızlıca müdahale edebiliyor. PDF formatında şirketlere göre özelleştirilmiş rapor seçenekleri sunabilen çözüm, kurumun iş yapısı ile uyumlu farklı güvenlik uyarı mesajları üretebiliyor. Böylece şirket çalışanlarının gerekli aksiyonları almasını sağlıyor.

Efektif veri analiziyle etkin koruma imkanı

SecureReporter'ın mevcut yapısı yeni eklemelerle çok daha işlevsel hale geldi. Örneğin ürünün sandboxing, botnet filtreleme ve IP itibar analizi gibi kapsamlı raporlama ve tehdit analiz yeteneği, işletmelerin en doğru güvenlik strateji ile hareket etmelerine imkân tanıyor. İş gücü ve bütçe açısından kısıtlı kaynaklara sahip olan küçük işletmeler için; ağ güvenliğini koruma altına almak, ek maliyet olarak görülebiliyor. Oysa artan siber saldırılar karşısında iş sürekliliğini riske atmak istemeyen kurumsal firmaların ağ altyapısının güvende olması gerekiyor.

Kullandığın kadar öde

Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç'ın verdiği bilgiye göre Bulut tabanlı SaaS (bir hizmet olarak yazılım) mantığı ile hizmet alan kurumlar, gerektiğinde SecureReporter bulut çözümünün kapasitesini kolaylıkla artırabiliyor. SecureReporter çözümü; artan iş ihtiyacı doğrultusunda kurumlara esneklik vaat ediyor. Şirketlerin güvenlik yazılım çözümünü kendi altyapılarına entegre etmek için özel yazılım veya donanıma da ihtiyaç bulunmuyor.

Ağ altyapınızı yapay zeka ile güvence altına alın!

Kerem Kırkıç, 2020 yılında karmaşık yapıya sahip gelişmiş siber saldırıların daha da artacağına dikkat çekiyor. Gelişen teknolojilerin beraberinde yeni nesil siber tehditleri de öne çıkaracağını, 2020 yılında bu tehditlere karşı yapay zeka destekli siber savunma stratejilerinin daha çok tercih edileceğini söyleyen Kırkıç 2020 yılında kurumları bekleyen siber saldırılar ve yeni trendler hakkında ise şu bilgileri veriyor:

"Siber güvenlik pazarında yapay zekanın pazar payının 2026 yılına kadar 38,2 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Önümüzdeki yıl veri güvenliği ve Wi-Fi ağlarına yönelik saldırıları engellemek için siber güvenlik önlemlerinde yapay zekadan fazlasıyla yararlanılacak. Şirketler artık bünyelerine entegre ettikleri uç nokta güvenlik çözümlerinin; makine öğrenmesi ve derin öğrenmeye dayalı tehdit algılama, aktif saldırı önleme ve davranışsal analiz yetenekleri olmasına özen göstermek durumunda.

5. jenerasyon saldırılara ne kadar hazırız?

2020'de DDoS saldırıları, kamu ve özel sektördeki birçok kuruluşa ciddi oranda zarar vermeye devam edecek. Mobil bankacılık sistemlerine yönelik gerçekleşen kötü amaçlı yazılım saldırıları geçen yıla kıyasla bu sene %50 artış gösterdi. Triada benzeri saldırıların gelecek yıl da ön plana çıkacağını tahmin ediyoruz. 5G teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte IoT cihazlarının kullanımı da artış gösterecek. IoT cihazlar, siber saldırı riskini daha da artıracak. Kullanıcılar, 5. jenerasyon saldırılar olarak da bilinen yeni nesil siber saldırı ataklarıyla karşı karşıya kalacak."

Evden çalışma ve kendi cihazınla çalışma gibi trendlerin, kurumlar arasında son zamanlarda daha da popüler hale geldiğini hatırlatan Kerem Kırkıç bu gelişme karşısında BT departmanlarının her cihaz için ayrı bir koruma sistemi geliştirmesi gerektiğinin altını çiziyor. Şirketlerin, bu sorunu hibrit bulut çözümleriyle kontrol altına almaya çalıştığını söyleyen Kırkıç sözlerine şöyle son veriyor: Şirketlerin üçte ikisi hali hazırda hibrit bulutta veya yakın gelecekte hibrite geçmeyi planlıyor. 2020'de hibrit bulut sistemine geçecek kurumların sayısında da artış yaşanacak."

Sonraki Haber

Forum