ZTE'ten 450 dolara amiral gemisi: Axon!

Çinli cep devi, tanıttığı yeni telefonunun Galaxy S6'yı bile gölgede bırakacağını iddia ediyor!

Çinli cep devi ZTE, önümüzdeki dönemde özellikle Amerika'da adını daha güçlü bir şekilde duyurma peşinde. Bu isteğini, tanıttığı yeni akıllı telefonu Axon üzerinden dile getiren Çinli şirket, 450 dolara satışa sunduğu yeni cep telefonunun tasarım ve teknik özellik noktasında Samsung Galaxy S6'yla rekabet edecek ölçüde olduğunu iddia ediyor. Bir sonraki Samsung olma isteği içinde olduğu ve bunun için büyük çalışmalar yürüttüğü bilinen ZTE, bu hedefinde başarılı olabilir mi bilinmez ancak yeni modeli Axon, gerçekten de etkileyici detaylar içeriyor.

ZTE'nin Teknoloji Başkan Yardımcısı ve ZTE USA'nın Ortağı Jeff Yee'nin, "Marka üzerine değil, telefon üzerine odaklanıyoruz," sözleriyle tanıttığı Axon, özellikle marka imajını değiştiren çizgilere sahip olmasıyla şirket için de bir ilki gerçekleştiriyor. ZTE'nin diğer 66 modelinden farklı olarak Çin'de tasarlanmayan Axon, Amerika'da, tamamen Amerika pazarı için tasarlanmış.

Tasarımıyla diğer ZTE modellerinden farklı bir çizgide olduğu görünen Axon'un dört farklı odak noktası bulunuyor. Bunlar; kamera, ses, tasarım ve performans.

Güçlü teknik birimler

Mashable

5.5 inç boyutunda ve 2560x1440 (QuadHD) çözünürlüğünde bir ekranın sahibi olan ZTE Axon, metalik bir tasarımla geliyor. Lacivert, altın ve gümüş renk seçenekleriyle raflarda yer alan Axon, Qualcomm Snapdragon 810 işlemciye, 4 GB RAM'e, 32 GB dahili depolama kapasitesine ve 3000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Öte yandan Quick Charge 2.0 özelliği ile 30 dakikada yüzde 50 şarj imkanı da tanıyan Axon, 4G LTE bağlantı desteği de sunuyor.

Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışan Axon'un en dikkat çeken yanlarından biri ise ön yüzünde yer alan çift hoparlörleri. Bu hoparlörleriyle Amerika'da ilk Hi-Fi ses kalitesi sunan cep telefonu modeli olan ZTE Axon, özellikle bu yanıyla çok iddialı. Bu arada telefonun yine çift mikrofona sahip olduğunu da söyleyelim.

Etkileyici kameralar

Mashable

ZTE Axon'un üzerindeki kameralarla da iddialı. Zira arka yüzünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel ve 2 megapiksel değerinde iki farklı kamera bulunuyor. Bu kamera seçimiyle bize HTC One M8'in Duo kamerasını hatırlatan Axon, kullanıcının istediği yere odaklanabilmesini sağlıyor. 4K video kaydı da yapabilen arka kameranın yanı sıra ön yüzde ise 8 megapiksellik bir selfie kamerası kullanıcıları bekliyor.

ZTE'nin yeni güçlü cep telefonu modeli Axon, şu an için ZTE.com, Amazon, eBay ve Newegg üzerinden 450 dolardan satışa sunuluyor.

Sonraki Haber

Forum