YouTube, şimdi de "Beraber Canlı Yayın" özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor

YouTube, yakında “Beraber Canlı Yayın” özelliğini hizmete açacak. Peki bu özellik ne işe yarıyor; nasıl kullanılacak?

YouTube, Creator Insider kanalında ve bir blog gönderisinde, belirli içerik oluşturucuların bir konuğu kendileriyle canlı yayına davet etmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlandığını açıkladı. Bu özellik, YouTube'un masaüstü sürümünde kullanılamayacağından, telefon üzerinden yayın yapanların işine yarayacak. Yeni özellik, başlangıçta yalnızca belirli bir içerik oluşturucu grubuna sunulacak, ancak YouTube, ortak yayını gelecekte daha fazla içerik oluşturucuyu kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

İçerik oluşturucular, bilgisayarlarından bir konukla canlı yayın planlayabilir ve ardından bir cep telefonundan canlı yayına geçebilir. Veya cep telefonlarından anında canlı yayına geçebilirler. Canlı yayında birden fazla konuk almak mümkün, ancak bir seferde sadece birinin görünmesi sağlanabiliyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, bazı içerik oluşturucular hesaplarında yeni 'Birlikte Canlı Yayına Geç' düğmesini görecekler. İçerik oluşturucuların başlık, açıklama, para kazanma ayarları, küçük resimler ve görünürlük dahil olmak üzere akış ayrıntılarını girerek canlı yayına başlamaları gerekiyor. “Bir ortak yayıncıyı davet et” seçeneğini belirledikten sonra, içerik oluşturucular canlı yayınlarına davet etmek için bir konuk seçebilecekler. Konuk daveti tıkladıktan sonra bir bekleme odasına gönderilecek. Ev sahibi bundan sonra “Canlı Yayına Geç” düğmesine dokunup ortak canlı yayını başlatacak.

YouTube’un bu yeni özelliği, TikTok ve Twitch'in kısa süre önce kendi ortak akış özelliklerini başlatmasıyla aynı döneme denk geliyor. YouTube'un ortak yayın özelliğinden farklı olarak, TikTok ve Twitch, birden fazla kişiyle canlı yayın yapmanıza olanak tanıyor. 

Birkaç hafta önce, TikTok, ev sahiplerinin beş adede kadar kişiyle canlı yayına geçmesine olanak tanıyan "Çoklu Misafir" adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Geçen haftaysa Twitch, yayıncıların talk-show benzeri bir deneyim için diğer içerik oluşturucuları ve hayranları akışlarına kolayca çekmelerini sağlayan "Guest Star" adlı yeni bir özelliği resmi olarak başlattı. Guest Star, beş kişinin aynı anda canlı yayına katılmasını mümkün kılıyor.  

Sonraki Haber

Forum