YouTube'dan yeni arayüz: "Beğenmedim" düğmesi gidiyor, yerineyse...

YouTube, Shorts videolarında yer alan "Beğenmedim" tuşunu kaldırarak yerine yeni bir "Kaydet" tuşu koyacak. Peki bu durumda beğenmediğimiz videoları nasıl işaretleyeceğiz?

YouTube, 'Beğenmedim' düğmesini tarihe gömerek Shorts videoları için 'Kaydet' düğmesini test ediyor. YouTube, Shorts videoları için kullanıcı arayüzü iyileştirmelerini test ettiğini duyurdu. Güncellenen arayüz, kullanıcılara yeni bir "Kaydet" tuşu da getirecek.

Bu tuş, kullanıcıların daha sonra kaydetmek veya izlemek istedikleri Shorts'ları yer imlerine eklemesini kolaylaştırıyor. Ama Google, 'Kaydet' düğmesi ile birlikte birçok kişi için önemli olan başka bir düğmeyi, yani "Beğenmedim" düğmesini gözden uzaklaştırıyor ve üç nokta menüsünün içerisinde gizliyor.

Kısacası YouTube, Shorts videolarındaki 'Beğenmedim' düğmesini 'Kaydet' düğmesiyle değiştiriyor. Bu, kullanıcıların artık YouTube'un algoritmasına videoların zevklerine uygun olmadığını bildirmek için videoları beğenmeme seçeneğine artık daha zor ulaşacağı anlamına geliyor.

Test bitince tüm dünyaya açılacak

YouTube, tüm dünyaya açmadan önce bu yeni Shorts arayüzünü şu anda sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediyor. Değişikliği alanlar artık oynatıcının ana arayüzünde 'Beğenmedim' düğmesini bulamıyor.

YouTube yeni arayüz için şu açıklamayı yaptı: "Sevdiğiniz, geri dönmek istediğiniz veya daha sonra izlemek istediğiniz kısa videoları yer imlerine eklemeyi kolaylaştırmak için bir "Kaydet" düğmesiyle denemeler yapıyoruz. Test grubundaki bir izleyiciyseniz, Shorts'ları yeni veya mevcut bir oynatma listesine kaydetmek için kullanabileceğiniz "Kaydet" simgesini göreceksiniz."

Sonraki Haber

Forum