Google'dan bir yenilik daha: YouTube'da rumuz dönemi resmi olarak başlıyor

Yakında tüm YouTube kullanıcıların bir hesap rumuzu olacak ve platformda işler bu rumuz üzerinden ilerleyecek.

Yakında tüm YouTube hesaplarının kanallar ve Shorts arasında kullanılabilecek benzersiz bir rumuzu olacak. Bu yenilik, hem büyük içerik oluşturucuları hem de sıradan izleyicileri etkiliyor.

Tüm YouTube kullanıcıları yakında kendilerini tanımlamanın yeni bir yolunu bulacaklar. Şirket, @name rumuzlarının  platform genelinde kullanılacağını duyurdu; bu, internette başka yerlerde yaygın olarak kullanılan bir yöntem.

Her YouTube kullanıcısı, kanal sayfalarından YouTube'un TikTok rakibi Shorts'a kadar platform genelinde geçerli olan benzersiz bir tanıtıcı rumuza sahip olacak. Kullanıcılar, yorumlarda, video açıklamalarında, başlıklarda ve daha fazlasında başkalarından bahsetmek için bu rumuzu kullanabilecekler. Bu, içerik oluşturucuların kitlelere ulaşmasını ve görünürlüğü artırmasını kolaylaştıracak.

YouTube, blogunda, “İçerik oluşturucuların, içerikleri kadar benzersiz bir kimlik oluşturabilmelerini ve izleyicilere en sevdikleri içerik oluşturucularla etkileşimde olduklarına dair güven vermelerini sağlamak istiyoruz” diyor. Rumuzlar benzersiz olacak ve potansiyel olarak sahte ve taklit hesapları azaltacak gibi görünüyor.

Bir kullanıcı zaten kanalı için kişiselleştirilmiş bir URL oluşturduysa, bu onların varsayılan tanıtıcısı olacak, ancak sıra kendilerine geldiğinde değiştirme seçeneğine sahip olacaklar.

Sonraki Haber

Forum