YouTube Shorts videolarında filigran dönemi başladı...

YouTube, Shorts videoları için yeni bir dönem başlattı. Artık Shorts videolarında filigranlar da olacak...

YouTube, kısa formatlı Shorts videolarının TikTok'ta veya Instagram Reels’de paylaştığınızı herkesin bilmesini istiyor. Topluluk yardım merkezinde yapılan bir güncellemede, bir YouTube ekibi üyesi, web sitesinin içerik oluşturucular için Studio portalından indirilen Shorts'lara filigran eklemeye başladığını duyurdu. YouTube, önümüzdeki aylarda mobil kullanıma geçmeden önce, masaüstünde oluşturduğunuz Shorts'ları önümüzdeki haftalarda filigranlamaya başlayacak.

TikTok'un popülaritesi hızla arttıktan sonra, diğer internet şirketleri kısa biçimli videoların genç neslin ilgisini çektiğini fark ederek platforma rakip olmak için hızla yeni ürünler geliştirdi. Ancak, birkaç uygulama ve web sitesinde video izleyerek zaman geçiriyorsanız, içerik oluşturucuların aynı videoları birden fazla hizmette yeniden yayınlama eğiliminde olduğunu kolayca görebilirsiniz. Örneğin birçok Instagram Reels videosu aynı zamanda TikTok videolarıdır.

Google'a ait web sitesi, Shorts'a filigran eklediğini, böylece "izleyicilerin [kullanıcının] platformlar arasında paylaştığı içeriğin aslen bir YouTube Shorts içeriği olduğunu görebileceğini" söyledi. Yeni özelliğin, kısa biçimli videolar da barındırdığı konusunda farkındalığı artıracağını ve onu denemenizi ve rakiplerine tercih etmesini sağlamasını umuyor gibi görünüyor.

YouTube, kısa biçimli video formatını geçtiğimiz yıl 100 ülkede yayınlamadan önce 2020'de Hindistan'da başlattı. Birkaç ay sonra, Shorts geliştiricilerine ödeme yapmaya başlamak için 100 milyon dolar ayırdı. Bu yılın Haziran ayına kadar YouTube, Shorts'un halihazırda 1,5 milyar aktif, oturum açan aylık kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. Bu sayı, TikTok'un Eylül 2021'de ulaştığını söylediği aylık 1 milyar aktif kullanıcıdan çok daha fazla.

Sonraki Haber

Forum