Youtube, Kuzey Kore'nin Propaganda Kanalını Kapattı

Youtube, Kuzey Kore'nin kanalını ani bir kararla kapattı. Ama bunun nedeni, sandığınız gibi diktatör Kim Jong Un'un acayip uygulamaları değil!

YouTube, yakın zamanda Kuzey Kore propagandası yapan bir hükumet kanalını kapattığını duyurdu. Sitenin kullanım şartlarını ihlal ettiği için kapatılan kanal, Kuzey Kore'nin sosyal medyadaki varlığını temsil ediyordu ve kapatılması ülkenin propaganda çabalarına büyük bir darbe indirmiş olabilir.

Kuzey Kore'nin YouTube kanalı, ilk akla geldiği gibi, diktatörlük tarafından üretilen propagandayı yapıyor olması nedeniyle kapatılmadı; Kuzey Kore, YouTube'un içinde yer alan reklam sistemiyle para kazandığı için kapatıldı. ABD Hazine yetkilileri, Kuzey Kore'nin Propaganda ve Ajitasyon Dairesinin haksız kazanç elde ettiği sonucuna vararak yaptırımlar uyguladı. Kuzey Kore'nin reklam programına gerçekten dahil olup olmadığı belli değil ancak görünüşe göre, Kuzey Kore'nin birkaç kuruşluk gelir elde etme ihtimali bile kanalı yasaklamak için yeterliydi.

Ancak Kuzey Kore'ye ait kanalın kapatılması bazı izleyiciler için gerçekten üzücü bir gelişme. Çünkü kanal, içine kapalı ülkenin içinde neler olduğuna dair az çok bilgi kaynağı sağlıyordu.

Kim Jong Un'un YouTube yıldızı olma hayallerinin suya düşmesiyle birlikte Kuzey Kore'nin, propagandasını yaymak için farklı bir yol bulması gerekecek.

Sonraki Haber

Forum