YouTube'a para kazandıracak çözüm bulundu!

Müthiş ziyaret oranına rağmen bir türlü para kazanamayan YouTube çözümü Hollywood'da buldu...

Servis ağını her geçen gün biraz daha artıran Google, bilindiği gibi gelirlerinin büyük bir bölümünü online reklamlardan kazanıyor ve aldığı reklamların sayısını artırmak için yoğun bir faaliyet gösteriyor. Bu faaliyetler genel olarak işe yarasa da, internet devinin popüler video paylaşım sitesi YouTube'u bir türlü gelir kapısı haline getiremediği de biliniyor.

İnternet dünyasının tartışmasız bir numaralı video portalı olan Youtube da (ki Google, 2006 yılında YouTube'u satın almak için 1.65 milyar doları gözden çıkarmıştı) Google'ın elindeki en büyük yatırımlardan biri. Geçtiğimiz gün yapılan bir açıklamada, YouTube'un, sadece Sony ile değil, önde gelen pek çok Hollywood stüdyosuyla anlaşmaya vardığı belirtildi. Ancak anlaşılan stüdyoların isimleri henüz açıklanmış değil.

Yapılan bu yeni anlaşmalarla birlikte reklam gelirlerini daha da artırmayı ve bir şekilde para kazanmayı planlayan YouTube, bu sayede yeni TV dizileri ve filmleriyle hem kullanıcılarına geniş yelpazede içerik sunarken, diğer yandan da bu içerikleri sayesinde gelirlerini yükseltmeyi umuyor.

Sonraki Haber

Forum