Yine bir Google haberi: Sırada ne var?
Bakalım bugün haberlerde ne var? Yine Google, yine Google... İnternet devi şaşırtmaya devam ediyor!
İnternet dünyası her geçen gün biraz daha garip bir hal almaya başladı. Teknoloji ve internetle yeni tanışan biri bir teknoloji sitesine girip haberleri okumaya başladığında, büyük ihtimalle "internet" ve "google" kelimelerinin eş anlamlı olduklarını düşünecektir. Artık biz Google haberi yapmaktan yorulduk; ama Google her geçen gün yeni bir sürprizle karşımıza çıkmaktan yorulmadı. Böyle giderse biz de, Günün ipucu ve Günün ücretsiz yazılımı gibi sabit köşelerimize yeni bir ek daha yapabiliriz: Günün Google haberi!
Google'ın bugünkü sürprizi ne?
Geçtiğimiz Pazar günü 10. yaşını kutlayan Google,
kurulduğu yıldan bu yana oldukça fazla yol kat etti. Sadece arama
motoru olmanın ötesinde kullanıcılarına birçok servisi bir arada
sunan Google, bildiğiniz gibi son olarak da Chrome
ile tarayıcı pazarına el atmış ve gazeteleri taramaya
başlamıştı.
Bununla da yetinmeyen ve her geçen gün bizi şaşırtmaya devam eden Google, şimdi de oyun pazarına el atıyor. Aslında bu habere eminiz birçoğunuz şaşırmadınız; zira Google yeni pazarlara girmek konusunda oldukça girişken bir şirket.
Forbes'da yer alan habere göre Google, Electronic Arts (EA), Activision-Blizzard ve Ubisoft'un bulunduğu oyun pazarına girerek bu şirketlere rakip olma hazırlığında. Eğer bu haber Google tarafından da doğrulanırsa, Google'ın oyun dağıtım pazarına resmen girdiğini söyleyebiliriz.
Aslında Google'ın finansal durumu düşünüldüğünde, bu dev şirketin birden fazla oyun geliştirme şirketini zorlanmadan satın alabileceği ortada.
Google neden oyun pazarına girmek istiyor?
Pogo.com ve RealArcade sitelerinin ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu 35 yaş üstü kadınlar oluşturuyor ve bu kullanıcılar, oyunlarla beraber reklam görmeye de alışmış durumda.
Eğer Google, oldukça başarılı olduğu AdSense'de olduğu gibi farklı bir tarz geliştirirse, bu dev şirket oyunlardan fazlasıyla gelir elde edebilir.
Diğer bir deyişle, oyunları yayınlayıp satışa çıkarması ihtimal dahilinde olan Google, bunun yanında reklam fonlu farklı bir model deneyerek de bu pazarda yoluna devam edebilir.
Bunun yanında Forbes'un dikkat çektiği bir başka önemli nokta ise Google'ın aslında oyunlardan hiçbir zaman uzakta olmaması. Örneğin, Google Earth servisini kullanan bir uçuş similatörü, akla oldukça yatkın geliyor. Google Maps'in street view servisi de buna örnek olarak gösterilebilir.
Google, aslında bir süredir bu konuda çalışmalarını sürdürüyordu. Özellikle EA ve Valve'ın satışlarında gösterdiği başarıları dikkatle inceleyen ve kendince gerekli notları çıkaran Google, pazarın büyüklüğünden ziyade hızlı büyüme potansiyeli olduğunu fark etti.
Anlaşılacağı üzere, Google 18 milyar dolarlık video oyun endüstrisine girmek üzere. Asıl soru ise şu: Google, bundan sonra ne yapacak?