Yıllardır beklenen filmi iPhone 15 Pro Max ile çekmişler

Çok uzun bir süre boyunca beklenen ve efsane serinin devamı niteliğinde olan 28 Yıl Sonra filminin çekiminde iPhone 15 Pro Max'lerin de kullanıldığı ortaya çıktı.

Wired’ın bildirdiğine göre, Danny Boyle’un yeni zombi devam filmi “28 Yıl Sonra” (28 Years Later), birkaç iPhone 15 Pro Max akıllı telefon kullanılarak çekildi. Bütçesi yaklaşık 75 milyon dolar olduğu için bu durum, filmin iPhone kullanılarak çekilmiş en büyük film olduğu anlamına geliyor.

Ancak burada bazı detaylar da bulunuyor. Öncelikle, film kadrosunun bir gizlilik anlaşması imzalaması gerektiği için bu bilgiyi veren kaynak anonim kalıyor. Ayrıca, filmin tamamı geçtiğimiz yılın üst düzey Apple akıllı telefonu kullanılarak çekilmedi. Engadget tarafından yapılan doğrulamalara göre, Boyle ve ekibi pek çok farklı kamera kullandı ve iPhone 15 Pro Max bu kamera seçeneklerinden sadece biriydi. Son olarak, çekimler sırasında kullanılan her iPhone, tam kare DSLR lenslerle entegre olacak şekilde uyarlanmış gibi görünüyor.

Bu filmin çekiminde özel olarak sadece bu telefonlar kullanılmamış olsa da, Boyle ve ekibi için oldukça önemli bir yapımdı. Orijinal 28 Gün Sonra, o zamanlar 4.000 dolara mal olan profesyonel tüketici sınıfı video kamera kullanılarak çekilmişti ve bu video kamera görüntüleri MiniDV bantlarına kaydediyordu.

28 Yıl Sonra ne zaman sinemalara gelecek?

28 Yıl Sonra, serinin üçüncü filmi olacak ve Haziran 2025’te sinemalara gelmesi bekleniyor. Filmde Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes ve Cillian Murphy rol alıyor. Film, hızlı ve öfkeli zombilerle dolu evrende geçen üç yeni filmin ilki olacak. Filmin konusu hakkında detaylar henüz açıklanmış değil, ancak yaklaşan üç filmin tamamı Alex Garland tarafından yazıldı. Garland, orijinal filmin de ortak yazarıydı ve o zamandan beri Ex Machina ve Annihilation gibi pek çok filmin yöneticiliğini üstlendi.

Sonraki Haber

Forum