2019 yapımı Yesterday filminin fragmanına Ana de Armas davası: Fragman izleyenleri aldattı mı?

Yesterday filminin fragmanı, bu fragmanda yer alsa da filmin vizyona giren halinde kesilen Ana de Armas sahneleri nedeniyle davalık oldu.

Danny Boyle'un 2019 yapımı olan Yesterday adlı filminin fragmanı, Ana de Armas'ın rol aldığı bir sahneyi de içeriyordu. Ancak film vizyona girdiğinde, bu sahnenin kesildiği görüldü. Başka bir deyişle sahne, filmde yoktu.

Variety tarafından geçtiğimiz gün bildirildiğine göre, bir Kaliforniya mahkemesi, filmin dağıtımcısı olan Universal City Studios'a karşı açılan davanın bazı kısımlarının, Universal'ın itirazlarına rağmen devam etmesine karar verdi. Karar, fragmanların bir filmin içeriğinin reklamını yapan ticari tanıtımlar olduğunu ve fragmanda yer alan bir sahnenin filmde bulunmamasının yanıltıcı reklam kapsamında değerlendirilebileceğini söylüyor.

The Beatles'ın hiç var olmadığı bir dünyada uyanan ve ardından şarkılarını kendi şarkılarıymış gibi söyleyerek süperstarlığa giden bir adam hakkındaki romantik komedi Yesterday'de Ana de Armas, bir aşk üçgeninin parçası olacaktı. CinemaBlend'in söylediğine göre karakter, izleyiciler ana karakterin asıl ilişkisinden sapmasına kötü tepki verebileceği düşüncesiyle filmden çıkartıldı. Ana karakter, fragmanda, bir talk show'da de Armas için The Beatles'ın "Something" şarkısını söylüyor ve o sırada geride kalmış olan aşkını üzüyor.

Bu sahne YouTube'da bulunabilse de, filmin vizyona giren son versiyonundan silinmişti.

Universal, savunmasında, davanın bir fragman nedeniyle aldatıldığını düşündüğü sinemaseverlerin davalarına “bitmeyen bir yol açacağını” iddia etti.

Fragmanların kurgu odasında vazgeçilen veya en baştan beri dahil edilmeyen sahnelere yer vermesi alışılmadık bir durum değil. Variety'nin belirttiği gibi, Jurassic Park gibi çok ünlü bazı filmler de fragmanlarındaki bazı görüntüleri içermiyor.

Ana de Armas - Yesterday filminden

Ancak karar, fragmanların bir filmi tanıtmaya yönelik olduğu ve bunları yalnızca kısa, etkileyici filmlerden ziyade ürün reklamlarıyla karşılaştırması gerektiğine yönelik bir tutum sergiliyor. Bu mantıkla, de Armas gibi bir yıldızın filmde yer almaması durumunda fragmanda görülmesinin yanıltıcı olabileceğini belirtiyor.

Bir aşk üçgeninin parçası olarak tasvir edilmiş olması, hayranlarının makul bir şekilde onu görmeyi bekleyebilecekleri iddialarını destekliyor. Dava devam ediyor ve sonucunun ne olacağı henüz belli değil, ancak hayranların bir fragmanın her ayrıntısını incelediği bir medya ekosisteminde, kararın daha uzun süreli ve yaygın etkileri olabilir.

Sonraki Haber

Forum