Yenilenen Google Sites yayına girdi!

Google'ın uzun zamandır güncellemediği hizmeti Google Sites, yenilenen arayüzüyle tekrar karşımızda!

Uzun zamandır güncellenmeyen Google Sites, Google tarafından unutulmuş gibi görünüyordu. Ama bu yılın başlarında, şirket Sites'ı yenileyeceğini açıklamıştı. Bugün, kısa bir beta deneme sürecinin ardından, Sites'ın yeni sürümü halka açıldı.

Google Sites, sürükle-bırak tarzı kolay bir web sitesi kurma aracı. Sites ile kurduğunuz web sayfası Google'ın diğer hizmetleriyle uyumlu çalışabiliyor. Örneğin sitenize kolaylıkla Google Docs, Slides, Sheets ve diğer G Suite araçlarını entegre edebilirsiniz. Ayrıca Google Docs'da olduğu gibi birden çok kişi aynı proje üstünde birlikte çalışabiliyor.

Bu güncellemeyle Sites'de yaptığınız web sitesi kullanılan cihaza göre otomatik olarak boyutlanıyor. Ön-izlenim modu sayesinde sitenizin bir telefondan, tabletten ya da bilgisayardan nasıl görüneceğine bakabiliyorsunuz. Ayrıca Google yaptığınız sitelerin daha profesyonel görünmesi için 6 adet kalıp tema hazırladı. Bu temalardan yola çıkarak yeni sitenizi yaratabilir, renkleri ve fontları değiştirebilirsiniz.

Sites'ın eski sürümünde siteleriniz varsa da üzülmeyin. Google yaptığı açıklamada Sites'ın eski sürümünde yapılan sitelerin yeni sürüme geçirilmesi için seçenekler sunacağını açıkladı.

Sites artık eski terk edilmiş bir uygulama olmaktan çıkıp, insanların kullanmak isteyeceği modern bir araç haline geldi.

Sonraki Haber

Forum