Yeni Windows 7 ile yapabileceğiniz 10 şey!

Yeni bir Windows 7 kurulumunun ardından mutlaka yapmanız gereken 10 şey burada...

İster yeni bir bilgisayar satın almış olun, ister Windows 7 işletim sistemine geçmiş olun; yeni işletim sisteminizle yapabileceğiniz pek çok şey var.

Bu makalemizde farklı sorunları çözen, kullanımı kolaylaştıran birbirinden farklı işlemlere ve uygulamlara birlikte bakacağız...

10. Temanızı değiştirin

Windows masaüstünüze güzel bir görünüm kazandırmakla işe başlayabilirsiniz.

Sadece duvar kağıdını da değil bütün temayı masaüstüne sağ tıklayıp kişiselleştir diyerek değiştirebilirsiniz. Yeni temaler ve duvar kağıtları için Microsoft'tan yararlanabilirsiniz.

Bağlantı: Resmi Windows temaları

120 Gün bedava!

Daha fazla deneme şansı

9. Gerekirse deneme sürenizi uzatın

Windows Vista'da olduğu gibi Windows 7 de 30 gün aktivasyon gerekmeden kullanılabiliyor. Aslında 120 gün boyunca etkinleştirme anahtarına ihtiyaç duymadan kullanmak mümkün. Ama bunun için Windows 7 içerisindeki küçük bir komuttan yardım almak gerekiyor. Bu da şirketlerin sistem yöneticileri için tasarlanan ve herkes tarafından kullanılabilen bir komut. Bu komut sayesinde 30 günlük süreyi üç kez resetlemek mümkün.

Nasıl mı? 30 günlük süre dolmadan önce gittikçe sıklaşan uyarılar vermeye başlayacak. Süre tamamen dolmaya yakınken aşağıdakileri uygulamak yeterli olacak:

Adım 1: Start, All Programs, Accessories. Command Prompt'a sağ tıklayıp, Run As Administrator seçeneğini seçin ve sonra Administrator şifrenizi girin.
Adım 2: Aşağıda yer alan komutu yazıp çalıştırın:slmgr -rearm
Not: slmgr'dan sonra boşluk ve rearm'dan önce – var.
Adım 3: Windows 7'yi yeniden başlatın.

Söylediğimiz gibi bu işlemi 3 kere tekrarlayarak toplam süreyi 120 güne çıkartabilirsiniz. Bu metot Beta ve RC sürümlerinde çalıştı ve Final sürümünde de çalışması bekleniyor.

Not: Burada bahsi geçen bir "crack" ya da kırma yöntemi değil; sadece süreyi uzatmaya yarayan ve Windows 7 içerisinde var olan bir komutun kullanımıdır.

XP Mode ile uyum

Sanal sürücü

8. Yazıcı desteğinden faydalanın

Vista çıktığı zaman yazıcı uyumluluğu bir kabusa dönüşmüştü. Ancak Windows 7 ile işler çok rahat. Kolayca varsayılan yazıcınızı değiştirebilirsiniz. Bunu Başlat altında aygıtlar ve yazıcılar kısmından yapabilirsiniz.

7. XP Mode kurun

Eski uygulamalarınız yeni Windows 7 ile iyi geçinemiyorsa ya uyumluluk modunu kullanacaksınız ya da XP Mode'u tercih edeceksiniz. Eğer bundan hoşlanmazsanız VirtualBox kullanabilirsiniz.

Eski özelliği geri alın!

Eskisi gibi bir ikon!

6. Masaüstünü göster tuşunu geri alın!

Windows 7'de masaüstünüzü görmek için şeffaf görev çubuğuna sağ tıklayıp masaüstünü göster seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Eğer eski tuşa alıştıysanız yeni bir klasör ve içinde Notepad ile yeni bir txt dosyası oluşturun. Adını tırnaklar da dahil "Show Desktop.scf" yapın.

İçine
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Yazın ve görev çubuğuna sağ ekleyerek araç çubukları altından yeni bir araç çubuğu olarak bu klasörü ekleyin. Daha sonra görev çubuğunu kilitleyin.

Sanal sürücü entegrasyonu!

DropBox oldukça pratiktir

5. Dropbox'u sisteminize entegre edin

İnternet üzerinde dosyalarınızı yedeklemenizi sağlayan DropBox'u sisteminize entegre ederseniz, kritik dosyalarınızı güvenceye alabilirsiniz.

Daha sonra senkronizasyon ile farklı PC'lerde aynı belgeleri kullanbilirsiniz. Bunun kolay yolu, Başlat menüsünün özellikleri altındaki ayarlardan, Başlat menüsünde görünmeyen kayıtlı TV şovları gibi bir bağlantıyı, bağlantı olarak göster seçeneğini seçmektir.

Daha sonra o bağlantıya sağ tıklayıp adını ve bağlandığı yeri değiştirerek entegre etmiş olacaksınız.

Windows 7'de diğer seçenekler

Kurar kurmaz Ninite kullanabilirsiinz


4. Kitaplıklarınızı düzenleyin

Windows 7'nin kitaplıkları son derece kullanışlı. Bu kitaplıkları düzenlerseniz ve Windows gezgininde sol tarafta en sık kullandığınız klasörlere kısayollar oluşturursanız günlük çalışma düzeniniz çok hızlanacaktır.

3. İki işletim sistemi birden kullanmak

Bir başka işletim sistemi daha kullanmaya ihtiyacınız olabilir. İhtiyat için sabit diskte bir partisyonu da Ubuntu Linux'e ayırabilir ya da XP Mode yerine gerçek Windows XP kurabilirsiniz. Eğer Mac kullanıyorsanız Boot Camp kullanırsınız.

2. Kısayolları öğrenin

Windows 7 kısayollarını öğrenerek bilgisayar karşısındaki zamanınızı daha verimli geçirebilirsiniz.

1. Gereken uygulamaları hızla kurun

Yeni işletim sistminize kurabileceğiniz sayısız ücretsiz ve yararlı uygulama var. Ninite sayesinde tek tek beklemeden topluca kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum