Yeni Windows 11 24H2 güncellemesi, ardında 8,63GB'lık bir "gizem" bırakıyor

Son Windows 11 24H2 güncellemesini yükleyenler, silinemeyen 8,63GB'lık gizemli bir kalıntı ile baş başa kaldıklarını rapor ediyor.

Windows 11 24H2 kullanıcıları, kısa bir süre önce yayımlanan özellik güncelleştirmesinin yüklenmesinin ardından bilgisayarlarında bazı silinemeyen verilerin kaldığını fark edebilir. 15 Ekim’de güncellemenin yayımlanmasının ardından Windows’un kalıntıları sildiği “Windows Update Cleanup” işleminin yaklaşık 8,63 GB gibi büyük bir disk alanını işgal ettiği görülüyor.

Windows bir güncelleme yaptıktan sonra bazı dosya kalıntılarının bilgisayarınızda kalması çok sıra dışı bir durum değil ve Microsoft’un belirttiği üzere “Windows, daha yeni güncelleme sürümleri yüklendikten sonra bile Windows Update’ten yüklenen tüm güncellemelerin kopyalarını tutar.

Ancak normal şartlar altında, eski sürümlerin yedek olarak korunduğu bu alanı geri kazanmak mümkündür. Kullanıcılar, Windows Ayarları uygulaması veya Disk Cleanup aracı sayesinde geçici dosyaları depolama alanından temizleyebilir.

Ancak, en son güncelleme ile ortaya çıkan bu 8,63 GB boyutundaki veri, bir kullanıcı onu ne sıklıkla silmeye veya Windows 11’i ne kadar sık ​​yeniden başlatmaya çalışırsa çalışsın diskten ayrılmamaya kararlı gözüküyor ve şimdilik kalıcı bir şekilde yerini koruyor. Microsoft’un Geri Bildirim Merkezi’ndeki paylaşımlar, çok sayıda kullanıcının bu sorundan etkilendiğini doğruluyor.

Windows 11’in temizleme araçları bu dosyaları kaldıramasa bile, kullanıcının silebileceği eski güncellemeler olarak listelemesi buradaki sorunun temelini oluşturuyor gibi gözüküyor. Kullanıcılar bu verileri kendileri bularak silebilecek olsa da, böyle bir işlem bir sonraki güncelleme setinde sorun yaratabilir.

Sonraki Haber

Forum