Yeni sabit disklerde yepyeni özellikler

Seagate, yüksek kapasite sunan ve düşük güç tüketimine sahip <br />yeni Barracuda LP ailesini sunuyor.

Seagate Technology, en yüksek depolama kapasitesi ve standart masaüstü sabit disklerine kıyasla yüzde 50 daha az elektrik tüketimi sağlayan, yüksek enerji verimliliğine sahip, masaüstü bilgisayarlara yönelik yeni sabit disk ailesini tüketicilerin hizmetine sunuyor. Barracuda LP sabit diski aynı zamanda diğer "çevreci" sabit disklere kıyasla yüzde 25 daha az elektrik harcıyor.

Yeni Seagate Barracuda LP (Low Power) sabit disk ailesi, kurumlara ve tasarruf etmek isteyen tüketicilere bilgisayardan kaynaklanan enerji faturalarını azaltmalarında yardımcı olmakla birlikte, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve daha çevre dostu olma konularında verdiği sözleri yerine getiriyor. Seagate'in masaüstü sabit disklerine yönelik tasarlanan ve enerji tasarrufu sağlayan yeni ailesi, bilgisayar sistemlerinde güç tüketiminin ve dolayısıyla enerji giderinin azalmasını sağlarken, geleneksel disklere kıyasla daha sessiz ve daha düşük sıcaklıklarda çalışarak sistem bileşenlerinin ömrünü de uzatıyor.

Seagate Kişisel Sistemler Strateji ve Pazarlama Bölümü'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Joan Motsinger, "Sayıları gün geçtikçe artan harici depolama cihazları, masaüstü bilgisayarları ve ev ağ sistemleri üreticilerinin müşterilerine hem enerji açısından verimli hem de performans açısından güçlü ürünler sağlamak istediğini hatırlattı. Motsinger konuya ilişkin ayrıca şunları söyledi: "Düşük güç tasarrufu sağlayan bilgisayar sistemleri için artan talep yalnızca veri merkezlerini ilgilendiren bir olgu olmaktan çıktı. Seagate, sistem kurucuları ve son kullanıcılara hem ekonomik hem de daha çevre dostu çözümler sağlayan Barracuda ailesinin yeni düşük güç tüketimli ürün gamını sunmaktan mutluluk duyuyor."

Seagate'in 3.5 inç ve 5900 RPM'lik Barracuda LP sabit diski; 2 TB, 1.5 TB ve 1 TB kapasite seçenekleriyle sunuluyor. Yeni sabit disk ailesi, düşük güç tüketimi sunan kişisel bilgisayar, harici depolama ürünleri ve çok diskli ev ağı SOHO sistemleri üreticilerinin daha düşük performanslı fan, güç kaynağı ve diğer sistem bileşenlerini kullanmalarına izin vererek üretim maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum