Yeni iPhone, pazarda dengeleri değiştirebilir

Sadece saatler sonra çözülecek olan yeni iPhone bilmecesi, cep dünyasını fena halde sarsacak...

Hakkında en çok dedikodu yapılan, anketler düzenlenen, özellikleri konusunda bahisler bile açılan iPhone 5 hakkında yapılan son araştırmanın sonuçları doğru çıkarsa, kendisini gelmiş geçmiş en başarılı mobil cihaz yapabilir.

Yapılan bir araştırmanın ilginç denebilecek iki sonucu çıkıyor. Araştırma Amerika, Meksika ve Kanada'yı kapsayacak şekilde yapılmış. Yeni iPhone hakkında iki ihtimal gözönüne alınıp halihazırdaki iPhone, Android ve BlackBerry kullanıcılarına şu soru sorulmuş:

1) iPhone 5 (Tamamen yeni) çıktığında bu telefonu edinecek misiniz?
2) iPhone 4S gibi (ya da 4G) özellikleri değiştirilmiş bir telefon çıkarsa edinecek misiniz?

Bu iki sorunun cevabı karşılaştırıldığına tamamen yeni bir iPhone çıkması haline, halihazırda iPhone kullanan deneklerin 51%'i bu yeni iPhone'u alacaklarını belirtiyorlar. Güncel telefonu BlackBerry olanlarda bu oran 52%'ye çıkarken Android kullanıcıları daha sadık, oran 27%.

Peki ya iPhone 4S gerçek olursa...

Eğer yeni çıkacak cihaz 3GS gibi güncellenmiş bir iPhone 4 olursa ya da iPhone 5 ile birlikte ikinci sürpriz 4S olursa, tercih oranı iPhone ve Android kullanıcıları için sadece 11% iken BlackBerry kullanıcıları için 28 gibi yüksek bir orana çıkıyor.

Bu sonuçlardan yola çıkarak yapılan değerlendirmelerde, yeni bir telefon çıkma olasılığının zaten çok yüksek olması dolayısıyla (Yeni iOS sürümü = Yeni cihaz) Apple'ın pazar payını 2 katına kadar çıkarmasının beklendiği belirtiliyor. Kullanıcıların beklentilerine karşılık vermesi durumunda, ki bunlar daha uzun pil ömrü, yüksek performans (hız), daha yüksek ekran çözünürlüğü ve daha güçlü satış sonrası desteği olarak sıralanıyor, olası iPhone 5, mobil cihaz piyasasını altüst edip beklentilerin çok üstünde rakamlara ulaşabilir.

Sonraki Haber

Forum