Yeni detay ortaya çıktı: "Elon Musk, beraber yönetme teklifini reddetti"
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, hem X hakkında hem de istifa ettiği yeni şirketi Bluesky hakkında yeni açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların arasında, Twitter'ın satışı hakkında perde arkasında kalan yeni bir detayı da öğrenmemizi sağladı.
Twitter, sosyal medya alanında nev-i şahsına münhasır bir platform olarak, ilk günden itibaren dünyanın kalbinde farklı bir yer edindi. Şirket kar etmediği yıllarda bile yatırımcılar ona para yatırmaktan çekinmedi çünkü bu sosyal medya platformunun dünya üzerindeki etkisi çok büyüktü.
Öyle ki eski ABD Başkanı Donald Trump ana akım medyada görmezden gelinmesine rağmen, Twitter'daki varlığı sayesinde başkanlık seçimlerini kazanmış, sonraki seçimde ise Twitter'da engellendiği için seçimi kaybetmişti.
Twitter'ın dünyayı yönetmek için ne kadar önemli olduğunu gören Elon Musk, söylentilere göre, Cumhuriyetçilerin sağladığı destekle, 45 milyar dolar ödeyerek Twitter'ı satın alır almaz Twitter'daki siyasi engellemeleri kaldırmış, sansürsüz yayın yapılmasının önünü açmıştı. Ama bu satın alma hakkında yeni detaylar da, aradan geçen yıllara rağmen ortaya çıkmaya devam ediyor.
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in medyaya yeni verdiği demeçler, platformun satış dönemindeki bazı yeni detayları öğrenmemizi sağladı.
Merkezi olmayan bir sosyal medya platformu olması için Bluesky'ı kuran Jack Dorsey, bu platformun zamanla merkeziyetçi bir şirkete dönüşmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde şirketten istifa etti ve medyaya açıklamalarda bulundu. Dorsey'e göre, Bluesky'ın hissedarları, şirketi Dorsey'in vizyonundan çok farklı bir yere götürdü ve Dorsey, "bu benim inşa edip kurduğum platform değil artık" diyerek istifa etmeyi seçti. Bluesky'ın sansürcü ve merkeziyetçi bir platform dönüşerek benzersizliğini kaybettiğinden şikayet eden Dorsey'e göre, Bluesky'ın aksine Twitter Elon Musk'ın elinde çok daha iyi bir platforma evrildi.
"Gel ortak ol, dünyayı beraber yönetelim"
Twitter'ın gelir problemini abonelik ücretleri ve daha mantıklı reklam politikalarıyla çözen Musk aynı zamanda platformu daha efektif çalışan bir şirkete dönüştürdü. Musk'ın hayata geçirdiği yenilikleri uzun zamandır planladıklarını ama kendi zamanında Twitter'da işlerin çok yavaş yürüdüğünden şikayet eden Dorsey, henüz şirketi satın almadan önce Musk'a Twitter'a ortak olmasını ve yönetim kuruluna girmesini de teklif etmiş. Ancak Musk bu teklifi reddedip, şirketin tümünü satın alma teklifiyle gelmiş.
Elon Musk'ın Twitter'ı satın alarak sosyal medya platformunda sansürü kaldırması, şu anda dünyada yaşanan pek çok sosyal olayın da sebebini oluşturuyor. Örneğin Gazze'deki İsrail saldırılarının sansürlenmemesi ve tüm detayların Twitter'da gösterilmesi batı ülkelerinde büyük protestoların ortaya çıkmasına neden olurken, YouTube veya Facebook gibi platformlarda sansürlenen pek çok içerik, kendine X platformunda yer buluyor ve X için içerik üreten yayıncıların sayısı her geçen gün artıyor.