Yeni cihazlar yolda: Apple, şimdi de gözünü akıllı ev teknolojilerine dikti

Apple, yeni ve uygun fiyatlı bir akıllı ev "ekranını" yeni bir işletim sistemi ile birlikte piyasaya sürmek istiyor. Şirket, bu sayede geride kaldığı akıllı ev alanında da gücünü göstermek istiyor.

Apple, bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve akıllı saatler gibi çeşitli kategorilerdeki donanım ürünleriyle oldukça etkili bir başarı elde etmiş durumda. Ama konu akıllı ev cihazları olduğunda henüz büyük bir etki yaratamadığı bir gerçek. HomePod akıllı hoparlörleri ve Apple TV cihazları, bu alanlarda farklı cihazlar piyasaya süren şirketlere kıyasla daha küçük bir kitleye sahip.

Ancak Bloomberg’den Mark Gurman’ın haftalık Power On bültenine göre Apple, akıllı ev sektöründe daha büyük adımlar atmayı planlıyor. Gurman, Apple’ın kapatılan akıllı elektrikli otomobil (Apple Car) bölümünün bazı üyelerinin yeni bir Ev Ekosistemi ekibine taşındığını bildiriyor.

Ayrıca Gurman, Apple’ın özellikle yeni akıllı ev ürünleri için yeni bir işletim sistemi olması beklenen homeOS'u geliştirdiği de iddia ediliyor. Bildirilene göre bu işletim sistemi, Apple TV cihazlarında kullanılan tvOS’u temel alacak.

Gurman, yakında sunulacak yeni akıllı ev cihazlarından birini “uygun fiyatlı iPad benzeri bir ekran” olarak tanımlıyor. Bu cihaz, Apple TV uygulamasından film ve TV şovlarını yayınlayabilecek, FaceTime aramaları alabilecek, tarayıcıyla internette gezinebilecek veya Notlar ve Takvim gibi uygulamalara erişebilecek.

Gurman’ın söylediğine göre cihaz çok uygun fiyatlı olacak. Hatta farklı odalara yerleştirmek için bu Apple akıllı ekranlarından birden fazlasının kolaylıkla satın alınabileceği söyleniyor. Ancak şimdilik bu cihaz için belirli bir çıkış tarihi verilmiş değil.

Ayrıca Gurman, Apple’ın bir süre sonra daha pahalı bir akıllı ev ürünü de piyasaya süreceğini iddia ediyor. Yaklaşık 1.000 dolara satılacağı söylenen bu cihaz, video konferans, ev güvenliği izleme ve daha fazlası gibi özelliklere sahip olacak. Ancak bu cihazın da ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

Sonraki Haber

Forum