Yeni bir iddia, sıradaki iPhone SE ile Apple'ın ana ekran düğmesine bir kez daha veda edeceğini söylüyor

Apple sızıntıları konusunda uzman olan isimden, sıradaki iPhone SE hakkında yeni bir iddia geldi: Ana ekran düğmesi - ve Touch ID - sonsuza dek hayatımızdan çıkabilir.

Apple'ın iPhone SE (2022) modeli yalnızca birkaç ay önce piyasaya sürülmüş olabilir, ancak bütçe dostu akıllı telefon serisindeki bir sonraki yineleme hakkında şimdiden söylentiler duyuluyor ve en son söylenti, ikonik ana ekran düğmesine bir kez daha veda ediyor olabileceğimizi gösteriyor.

Mevcut iPhone SE modeli, 2014 yılında piyasaya sürülen iPhone 6 ile oldukça yakın bir tasarıma sahip. 5.4 inçlik bir ekran ve tek bir arka kameraya sahip telefon, ekranın alt kısmında iPhone'un ikonik ana ekran düğmesini (dahili Touch ID'li) barındırıyor.

Ancak Geared Up Podcast'e konuk olan Jon Prosser, iPhone SE 4'ün iPhone XR'yi örnek alacağını ima etti. Muhtemelen yine tek bir kamerası bulunacak, ancak biraz daha büyük 6.1 inç ekrana sahip olacak ve Face ID için fiziksel ana ekran düğmesini ve Touch ID'yi kaybedecek.

Apple, Kasım 2017'de iPhone X'in yayımlanması ile beraber üst seviye akıllı telefonlarından ana ekran düğmesini kaldırdı ve Eylül 2018'de orijinal iPhone SE üretimini durdurduktan kısa bir süre sonra ana ekran düğmeli yeni bir iPhone sunmadı. Ancak, sadece bir buçuk yıl sonra, iPhone SE (2020)'nin piyasaya sürülmesiyle ana ekran düğmesi geri döndü.

Ancak Prosser'den gelen bu söylenti doğruysa, iPhone SE'nin dördüncü neslinin piyasaya sürülmesi ile beraber yakında bir kez daha düğmeye veda ediyor olabiliriz.

Bununla beraber, her zaman olduğu gibi, bu söylentiye bir miktar şüphe ile yaklaşmakta fayda olabilir. Apple'ın mevcut yayımlama politikalarına göre muhtemelen bir sonraki iPhone SE ile iki yıl sonra karşılaşacağımızdan dolayı, herhangi bir tasarım kararının henüz kesin olarak belirlenmiş olmadığı tahmin edilebilir.

Ve Prosser, Apple söylentileri konusunda kesinlikle uzman isimlerden biri olsa da, sicili son zamanlarda biraz sarsıldı. Ancak bu söylenti için bakıldığında, ana ekran düğmesini kaldırmanın oldukça mantıklı bir karar olmasından dolayı haklı olma ihtimali bulunuyor.

Sonraki Haber

Forum