Çalışanlar ofislere dönmeye başladı ama yeni bir ankete göre, bundan hiç de mutlu görünmüyorlar

Yeni bir ankete göre çalışanlar, COVID-19 salgınının ardından ofise dönmekten pek de mutlu görünmüyorlar.

COVID-19 salgınının etkileri azalmaya başlarken, dünyanın dört bir yanındaki çalışanlar ofislerine dönüyor. Ancak bu durumdan pek mutlu görünmüyorlar. Slack'in Future Forum etkinliğinin bir parçası olarak düzenlediği küresel bir ankete göre, çalışanlar ofise geri dönmekten pek memnun değiller.

Slack, bilgi işlem  çalışanlarının (yani çoğunlukla bilgisayarda çalışanların) yaklaşık %34'ünün ofise geri döndüğünü ve çalışan deneyimi puanlarının düştüğünü söylüyor.

Ankete katılanlar, uzaktan veya hibrit çalışmaya kıyasla iş-yaşam dengesinde 2 kat, çalışma ortamlarından genel memnuniyette ise 1,5 kat düşüş bildirdi. İlginç bir şekilde, yönetici olmayanların, yöneticilere göre yaklaşık 2 kat daha fazla oranla haftanın beş günü ofiste çalışması, üst düzeydekilerin kendi kurallarına çok uymadığını gösteriyor.

Bu çalışanlar için sorunların temelinde ise ofise gitme zorunluluğunun yarattığı esneklik eksikliği gözüküyor. Eğer evde değilseniz, köpeğinizi gezdiremez, çocuğunuza bakamaz veya evinizin bahçesinde oturamazsınız.

Ankete katılanların yaklaşık %65'i çalışma saatlerini ayarlama esnekliği olmadığını, bunun da deneyim puanlarında düşüşe ve gelecekte yeni bir iş arama olasılığının artmasına neden olduğunu söyledi.

Salgın pek çok nedenden ötürü yıkıcı olsa da, en azından mümkün olan kişiler için uzaktan çalışmaya zorunlu geçiş çalışanlar için büyük bir kazançtı. İşe gidiş gelişler ortadan kalktı, sabahları ve akşamları diğer faaliyetler için daha fazla zaman oluşturuldu ve ev ofisleri önemli ölçüde iyileşti. Birçok yönden iyi bir zamandı.

Ancak pahalı ofis alanlarını kullanmak ve çalışanlar üzerinde daha fazla denetime sahip olmak isteyen patronlar, dünya genelinde ofislere dönüş konusunda giderek daha fazla ısrarcı davranıyor. Slack anketinin gösterdiği gibi bu durum, çalışanların pek istediği bir şey değil ve uzun vadeli etkileri önümüzdeki yıllarda kendini gösterebilir.

Sonraki Haber

Forum