Yeni Audi TT NeTTe Görücüye Çıkıyor!

Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG’nin ilk olarak 1998 yılında tanıttığı ve artık otomobil kültüründe başlı başına bir moda ikonu haline gelen TT modelinin ikinci nesli, 6 Nisan’da resmen gün ışığına çıkmayı bekliyor.

Aralık ayından itibaren ülkemizde de satışa sunulacak olan yeni Audi TT Coupe, www.audi.com/tt web adresinde gizemli yüzünü göstermeye başladı.

Her yeni otomobil fuarında yepyeni konsept çalışmaları sergileyen otomobil firmaları, bu ilginç tasarım çalışmalarıyla gelecekte piyasaya çıkaracakları yeni modelleri hakkında ipucu vermeye çalışırlar. Ortaya çıkan modeller ise genelde önceden gösterilmiş prototiplerden farklı, daha iddiasız ve çok daha basit tasarımlı olarak çıktığında genel olarak hayal kırıklığına uğrarız.

Fakat bu düsturu uygulamayan birkaç tane de olsa otomobil üreticisi bulunuyor. Tanıttığı radikal konsept otomobillerini öyle ya da böyle hayata geçirmesiyle tanınan Alman otomobil üreticisi Audi… Alman otomotiv endüstrisinin en prestijli isimlerinden biri olan Audi, 1995 yılında ilk olarak tanıttığı TT konseptinin küçük değişikliklerle üretim bandına alınan versiyonunu ilk olarak 1998 yılında tanıtmıştı. İnce bir C sütununa sahip bombeli tavana sahip TT Coupe’yiyse bir yıl sonra TT Roadster modeli takip etmişti. Aradan yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen TT halen gerek tasarım gerekse teknolojik açıdan formunu korumayı başaran ve hala “ikon” olarak tabir edebileceğimiz türden, tamamen farklı bir spor otomobil olmayı başarabiliyor. Bu sportif keyif makinesinin ikinci neslinin ilk karoser tipini temsil edecek TT Coupe ise 6 Nisan’da Berlin’de gün ışığına çıkmaya hazırlanıyor.

Audi AG’nin global kamuoyu web sitesinde açılan yeni bir mikro site içinde “Merakı Paylaş” sloganıyla adeta tutkulu bir çağrıyla gizemli biçimde yüzünü göstermeye başlayan yeni Audi TT, aralık ayından itibaren ülkemizde de Doğuş Otomotiv-Audi tarafından satışa sunulacak. www.audi.com/tt adresli web sitesini ziyaret edenler, kişisel bazı bilgilerini girmeleri halinde birçok sürprizle karşılaşabiliyorlar. PC’ler için yeni TT’nin tanıtılacağı 6 Nisan’a doğru geri sayım yapan ekran koruyucu ve cep telefonları için TT duvar kâğıdı gibi birçok sürpriz, sitenin içeriğini oluşturuyor.

Sonraki Haber

Forum