Yeni asgari ücret ne kadar sorusu bugün yanıt buldu...

Yeni asgari ücret ne kadar? sorusu günlerdir merak ediliyordu. Bugün 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret rakamı belli oldu. İşte yapılan açıklama ve yeni asgari ücret...

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret bugün belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna açıkladı.

Erdoğan konuşmasında "Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne işverenlerimizin üzerine altından kalkamayacakları yük bindirilerek istihdamın zarar görmesine rıza gösteririz." dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2023 yılında brüt asgari ücret 10 bin 8, net asgari ücret 8 bin 506,80 lira olacak. Net asgari ücretteki artış oranı ocak ayına göre yüzde 100, temmuz ayına göre yüzde 54,66 olurken, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 74,43 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

  • Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Bu asgari ücretin öyle ki, tabi işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Bütün bu yansımalarını düşünerek bu adımı attık. Böylece asgari ücrette geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 94, temmuz ayına göre yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

  • "(Asgari ücret) Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz."

  • "Bu ay enflasyonun hızla düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonu (2023) yıl ortasında yüzde 30, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız." 

Sonraki Haber

Forum