Yeni asgari ücret ne kadar? Artış yüzde kaç oldu?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Artış yüzde kaç olacak? soruları bugün yanıt buldu. 1 Ocak 2024'ten itibaren uygulanacak yeni asgari ücret bugün açıklandı. Asgari ücret maaşların yanı sıra pek çok kalemi de etkiliyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücret bugün açıklandı. 1 Ocak 2024'ten itibaren uygulanacak yeni asgari ücret resmen belli oldu. Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Mevcut asgari ücret bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı açıklamada "Temmuz ayında net asgari ücret devletimiz tarafından verilen 500 lira asgari ücret desteği ile birlikte 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi de 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak net asgari ücreti, 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu rakamla net asgari ücrete, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre ise kümülatif olarak yüzde 100 oranında artış yapılmış bulunmaktadır" dedi.

PEK ÇOK KALEMİ ETKİLİYOR

Yeni asgari ücret rakamıyla beraber işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişiyor.

Sonraki Haber

Forum