Yazılımlara servet dökmeyin!

Pahalı yazılımları aratmayan, paranızın cebinizde kalmasını sağlayan 7 harika web uygulaması içeride

Bundan daha birkaç yıl öncesine kadar, temel bilgisayar işlevlerinin web üzerinden yerine getirilebilir hale getirileceğini duysak, inanmazdık. Ancak bugün web üzerinden kullanıma sunulan öyle uygulamalar var ki, aslında sadece alternatif oluşturmaları beklenen masa üstü denklerine taş çıkartıyorlar. Hızlı internet bağlantısı o kadar yaygınlaştı, internet tarayıcıları o kadar dengeli hale geldi ki, bilişim sektörü artık tamamen web üzerinden işleyen işletim sistemleri tahayyül eder hale geldi.

Eğer bu imkanlardan faydalanmak istiyorsanız, masa üstü yazılımlarına alternatif web uygulamaları arıyorsanız bu yedi seçeneğe mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

1. Creately: Kesinlikle Microsoft Visio'dan çok daha iyi bir web uygulaması. Arabirimi kullanmak çok kolay: Soldaki menüden aldığınız binlerce seçenek arasından seçtiğiniz sembol ve şablonları çekip ana ekrana sürüklemeniz yeterli. Google araması yapabilme ve düzenleme geçmişini görüntüleme gibi seçenekler de Visio'nun ötesinde. Ayrıca her işletim sisteminde, her internet tarayıcısında çalışıyor.

2. Google Music: Google müzik uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. All Access adı verilen özellik sayesinde belirli bir ücret karşılığında Spotify aracılığıyla istediğiniz albüme erişebilirsiniz. Bu gidişle uygulama rahatlıkla iTunes'la rekabet eder hale gelecek. En güzel özellik ise, depolama alanınızı koleksiyonunuzla birlikte genişletilebiliyor olması. Ama Türkiye'den faydalanabilmek için birkaç hileye başvurmanız gerekiyor.

3. Mindjet: Hayatına masa üstü uygulaması olarak başlamış olan Mindjet, gruplar halinde çalışan kişilerin ortak fikir geliştirmesini sağlayan araçlar sunuyor. İstediğiniz dokümanı depolamanıza, düzenlemenize, paylaşmanıza izin veren uygulamada bir görev yöneticisi bile bulunuyor.

iMeet, SmartSheet, ChartIQ ve ZenDesk

4. iMeet: Daha birkaç yıl öncesine kadar bir video konferans düzenlemek istediğinizde Skype benzeri bir masa üstü uygulaması kullanmanız gerekirdi. Genellikle bu tür masa üstü uygulamalarında pek çok ayar yapmanız gerekir. Ama iMeet sayesinde anında web kameranıza bağlanıp konferansa katılabiliyorsunuz. Uygulama, iş arkadaşlarınızla sürekli iletişimde olmanın, fikir paylaşımı yapmanın çok iyi bir yolu.

5. SmartSheet: Büyük boyutlu metin dosyaları üzerinde çalışırken hala en iyi seçenek masa üstü kelime işleme programları. Ancak hesap çizelgeleriyle uğraşıyorsanız rahatlıkla web alternatiflerini kullanabilirsiniz. Bu konudaki en iyi seçeneklerden biri de SmartSheet. Alıştığımız Excel görevlerinin çoğunu yerine getirebilen uygulama, işbirliği yaptığınız diğer kullanıcıların görebileceği notlar bırakmanıza, üzerinde kimin çalıştığı fark etmeksizin tüm dosyalarınızı aynı yerde tutmanıza izin veriyor.

6. ChartIQ: Borsayı takip eden kullanıcılarımızın özellikle hoşuna gidecek bir uygulama olan ChartIQ, firmaların hisse senedi değerlerindeki dalgalanmaları takip etmenizi sağlıyor. Uygulamada ayrıca verilerini kullanıcılardan alan bir tahmin aracı da sunan uygulama HTML 5 destekli olduğu için her akıllı telefon ve tabletten giriş yapmak mümkün.

7. ZenDesk: Müşterileriyle ilgili kayıtlarına her yerden her zaman ulaşmak ve güncelleyebilmek isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir web uygulaması ZenDesk. Uygulama sayesinde başarı oranlarını takip etmek, raporlar hazırlamak hatta gerektiğinde işlemleri hızlandırmak için otomatik cevaplar hazırlamak mümkün.

Sonraki Haber

Forum