Yazılım devlerinin kavgasının sonu yok!

Son döneme damgasını vuran iki yazılımın üreticileri öyle bir kavgaya girdi ki... Detaylar içeride.

Mobil sesli konuşma uygulaması Fring, Skype'la büyük bir tartışmanın içine girdi. Fring'in iddiasına göre; Fring'in Skype'a bağlantısının yenilenmesi, ünlü VoIP servisi tarafından engellenmekte. Yine iddiaya göre rekabeti öldüren bu davranış Fring'in iPhone 4'teki mobil videolu arama uygulamasının başlamasıyla beraber gerçekleştirildi.

Ancak Skype bu iddialara Techradar'a gönderdiği bir e-posta ile yalanlayıcı ve sert bir yanıt verdi; "Skype, Fring'le kulllanım koşulları anlaşmamızı ihlal ettiği gerekçesiyle bir tartışmanın içindedir. Skype barışçıl bir çözüm olmadığı için oldukça hayal kırıklığına uğramıştır. Ayrıca Skype'ın Fring'i engellemesi gibi bir durum söz konusu değildir, Skype özelliğinden geri çekilmek tamamen onların tercihiydi."

"Fring, Skype yazılımını tasarlanmadığı şekilde kullandığı için kullanım haklarını ihlal etmiştir. Geçtiğimiz haftasonu Fring, iPhone video alıcısındaki Skype desteğini durdurmuş ve markamıza zarar vererek kullanıcılarımızı da hayal kırıklığına uğratmıştır."

Bakalım bu kavga nasıl sonuçlanacak?

Sonraki Haber

Forum