Xperia X1'in çıkış tarihi nihayet belli oldu

Sony Ericsson, merakla beklenen Xperia X1'in çıkış tarihi nihayet açıkladı. İşte o tarih...

Sony Ericsson bugün gerçekleştirdiği tanıtımda, merakla beklenen ürünü Xperia X1'in 2008 sonuna doğru bazı pazarlarda piyasaya sunulacağını açıkladı. Ürün öncelikle İngiltere, Almanya ve İsveç'te 30 Eylül tarihi itibariyle kullanıcılarıyla buluşacak.

Bugün internetten canlı yayınla gerçekleştirilen Xperia X1 tanıtımında, telefonun tüm detayları basın ile paylaşıldı. Yayında aynı zamanda ürün için özel olarak hazırlanan Johnny X adlı filmin de prömiyeri gerçekleştirildi.

Xperia X1'in özelliklerini gerçekçi bir platformda anlatabilmek amacıyla kurgulanan filmde, ürünün kullanım alanları amnezi hastası Johnny X adlı karakter vasıtasıyla anlatılıyor. Johnny X ürünün fonksiyonlarını kullanarak kimliğiyle ilgili parçaları bir araya getirmeye çalışırken, Xperia X1'in benzersiz ara yüz paneli sayesinde kullanıcısının kimliği ve kişiliğini nasıl yansıttığının altını çiziyor.

Sony Ericsson Yaratım ve Geliştirme Departmanı Müdürü ve CVP Rikko Sakaguchi, Sony Ericsson'un yeni buluşunu, "Xperia X1 ile sunduğumuz inovasyon ve kullanıcı deneyiminden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnternette yayınladığımız tanıtımın da kullanıcıları ürünle ilgili detaylı olarak bilgilendirici nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Üründeki dokuz panel, kullanıcıya telefon üzerinde bulunan panel ara yüzünü ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirebilme ve öncelikli kullanım alanlarıyla ilgili tam bir kontrol sağlama imkanı sunuyor. Ayrıca, Xperia X1pazardaki en yüksek ekran kalitesine sahip. Dört yönlü navigasyon tuşları ve dokunmatik navigasyon ile rahat bir kullanım olanağı sunan Xperia X1, işlemcisi ve ağ bağlantı hızıyla iş ve eğlence hayatı arasında önemli bir köprü kuruyor." şeklinde anlatıyor.

Johnny X Tanıtım Filmi hakkında

Xperia X1 için özel olarak hazırlanan ve tanıtım niteliği taşıyan Johnny X; amnezi hastası bir adamın kimliğini, zamana karşı yarışarak keşfetme sürecini anlatıyor. Johnny X kimliğiyle ilgili öğrendiği her yeni bilgiyle Xperia X1'nın arayüzünü yeniliyor. Peki Johnny X çok geç olmadan kim olduğunu bulabiliyor mu?

Sony Ericsson Pazarlama Müdürü Lennard Hoornik, "Johnny X' tanıtım filmini çekmek bize Xperia X1telefonunun özelliklerini ve yetkinliklerini anlatma konusunda önemli bir platform yarattı. Telefonun paneli o kadar özel bir şekilde kişiselleştirilebiliyor ki, iki farklı Xperia X1'ın aynı ara yüz kombinasyonuna sahip olması mümkün değil." dedi.

22 Eylül 2008 tarihinden itibaren her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma www.sonyericsson.com/Johnnyx adresinden dizi halinde yayınlanacak olan Johnny X'in fragmanını video bölümümüzden izleyebilirsiniz.

Xperia X1

Xperia X1 Sony Ericsson'un yeni alt markası Xperia için piyasaya sunduğu ilk ürün. Kullanıcıların mobil internet iletişim deneyimi ve eğlence fonksiyonlarını bir arada kullanma ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan Xperia X1, paslanmaz çelik ile kaplı gövdesi ve kavisli sürgü tasarımı ve zengin multimedya ekosistemiyle de son derece şık.

Kullanıcılar kişiselleştirilebilen üç inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana tıklayarak oldukça zengin bir yazılımın içerisine giriyor. Windows Mobile, istediğiniz yerde ve zamanda müzik dinlemekten video izlemeye, e-postaları kontrol etmekten online alışverişe kadar oldukça zengin ve dinamik bir aktivite listesi sunuyor.


Bilgi için
Sony Ericsson Türkiye - 0212 315 07 77


Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum