Xbox One'ın gamepad'i en az 10 yıl dayanacak!

Microsoft, Xbox One'ın yeni gamepad'ini üretmeden önce bakın ona neler yapmış neler...

Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox One için tasarladığı gamepad, ilk bakışta öncülü Xbox 360'da kullanılan modelin biraz değiştirilmiş bir haline benziyor. Ancak cihaz detaylı araştırma-geliştirme çabaları ve kapsamlı testler sonucunda üretiliyor. Dış görünüşü açısından bir yenilik getirmiyormuş gibi görünen cihazın tasarımındaki farklar yapılan testlerde gizli.

Oyuncuların cihazları zorlayacağından emin olan Microsoft, yıllar sonra dahi aynı performansı sergileyeceklerinden emin olmak için aynı anda 20 cihazın her bir tuşlarına saniyede dört ya da beş kez basılan bir test uyguluyor. Cihazların geçmek zorunda olduğu bu test sonucunda her bir tuşa yaklaşık iki milyon kez basılmış oluyor. Böylece milyonlarca kez basılacağı kesin olan tuşların oyuncuların elinde son nefesini vermeyeceğinden emin olunuyor. Microsoft'un aksesuar ve donanım yöneticisi Bob Brown, cihazların tüm beklentilerini aşarak üç milyon sınırına dayandıklarını belirtiyor. Test sırasında cihazlar her bir değişkeni sürekli olarak kontrol eden bilgisayarlara bağlanıyor.

Tasarım aşamasındayken düşme testlerinden geçen cihazlar, ancak tüm zayıf noktaların tespit edilmesinin ardından üretilmiş. Böylece zor oyunlar karşısında bezip cihazı öfkeyle yere fırlattığınızda bile çalışacağından emin olunuyor. Microsoft her bir Xbox One konsolunun en az on yıl kullanılacak şekilde üretilmesini istiyor. Kontrol cihazlarının da bu süre boyunca kullanılabilir durumda olması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum