Xbox Game Pass'a bir yeni abonelik seçeneği daha geldi

Microsoft, Game Pass programına yeni bir katman ekleyerek Xbox Game Pass Standard'ı kullanıcıların hizmetine sundu. nispeten uygun fiyatlı olan bu paket, konsol oyunlarına geniş erişim sunarken, daha kapsamlı özellikler isteyenler için Game Pass Ultimate gibi seçenekler de mevcut.

Ağustos 2024'ün sonlarına doğru Microsoft, popüler Game Pass Programı'na yeni bir seçenek ekleyerek Xbox Game Pass Standard'ı test etmeye başladı. Kısa bir süre sonra bu yeni katman, desteklenen bölgelerdeki tüm Xbox kullanıcıları için erişime açıldı.

Daha önce bu yazımızda konuyu ele almıştık: Xbox Game Pass'e iki yeni abonelik seçeneği daha geliyor

Xbox Game Pass Standard: Özellikler ve Fiyat

Xbox Game Pass Standard’ın aylık abonelik ücreti 14,99 dolar (Türkiye fiyatı 249 TL) olarak belirlendi. Bu ücret karşılığında kullanıcılar yüzlerce konsol oyununa, çevrimiçi çok oyunculu oyunlara ve bazı oyunlarda %50'ye varan üyelere özel indirimlere erişim sağlayabiliyorlar. Ancak, Xbox Game Pass Ultimate’den farklı olarak Standard, EA Play, Xbox Cloud Gaming ve PC oyunlarına erişim sunmuyor. Bu ek avantajlara sahip olmak isteyenlerin Xbox Game Pass Ultimate için aylık 309 TL ödemesi gerekiyor.

Game Pass Programı: Karmaşık Kademeler ve Seçenekler

Game Pass’in yedi yıl önceki lansmanından bu yana, program çeşitli kademe ve seçeneklerle daha karmaşık bir hale geldi. Bu kadar çok seçenek yeni kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir. Microsoft, bu kademeleri daha anlaşılır hale getirmek için her bir Game Pass paketinin sunduğu avantajları detaylı olarak gösteren bir infografik yayınladı.

Game Pass Katmanları

PC Game Pass (209 TL / ay): Yalnızca PC oyuncuları için tasarlanan bu paket, onlarca PC oyununa ek olarak EA Play aboneliğine ekstra ücret ödemeden erişim sağlar. Eğer sadece PC'de oyun oynuyorsanız, bu sizin için en uygun seçenek olacaktır.

Game Pass Core (175 TL / ay): Xbox'ta, yani sadece konsolda arkadaşlarıyla çevrimiçi oyun oynamak isteyenler için ideal bir seçenek. Uygun bir aylık ücretle çevrimiçi çok oyunculu erişim, oyunlarda özel indirimler ve Game Pass kütüphanesinden 25 oyuna ücretsiz erişim sağlanıyor. Xbox Live Gold'un gelişmiş bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Game Pass Standard (249 TL / ay): Standart kademe, sadece konsol oyunlarından en iyi şekilde yararlanmak isteyen ve fazla harcama yapmak istemeyenler için tasarlandı. Yüzlerce konsol oyununa, özel indirimlere ve çevrimiçi çok oyunculu oyunlara erişim sağlar. Eğer Microsoft’un oyunlarına ilk günden erişim gibi bir önceliğiniz yoksa, bu seçenek size uygun olabilir.

Game Pass Ultimate (309 TL / ay): Microsoft’un sunduğu en kapsamlı paket olan Ultimate, konsol ve PC oyunlarının yanı sıra Xbox Cloud Streaming, EA Play, özel indirimler ve yeni çıkan oyunlara ilk günden erişim gibi birçok avantaj sunuyor. Bu paket, hem konsol hem de PC üzerinde oyun oynayan ve bulut üzerinden oyun oynamak isteyen kullanıcılar için ideal.

Sonraki Haber

Forum