Windows XP Servis Paketi 2

Microsoft, Gelişmiş Güvenlik Teknolojileri ile donatılan Windows XP Servis Paketi 2 (SP2) ürününü müşterilerine sunuyor. Microsoft’un güvenlik alanındaki son yenilikleriyle güncelleştirilen bu paket, güçlü güvenlik sistemleriyle bilgisayarları korsanlardan, virüslerden ve diğer güvenlik risklerinden

Microsoft Başkanı ve baş yazılım mimarı Bill Gates, yeni paket ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Windows XP SP2, bizim müşterilerimizin bilgisayarlarını giderek artan saldırılar karşısında daha dayanıklı hale getirme hedefimizde önemli bir adım. Aynı zamanda yenilikler için yaptığımız sürekli yatırımların ve endüstri ile işbirliğimizin bir ürünü. SP2, güvenlik ortamının sürekli değiştiği günümüzde, buna karşı durabilmek için sanayinin birlikte çalışma ihtiyacının da bir göstergesi.” dedi.

SP2, önümüzdeki 2 ay içinde 25 ayrı dilde oluşturularak, tüm dünyada bilgisayar üreticilerine, kurumsal müşterilere ve tüketicilere, download edilerek, ücretsiz CD’ler kanalıyla ve yeni PC’lere yerleştirilerek ulaştırılacak. Halen Windows XP kullananlar, bu yeni pakete, kendi dillerinde oluşturulmasından sonra Windows XP’deki otomatik güncelleme programını işleterek ulaşabilecekler. Otomatik güncelleme ile kullanıcılar Windows XP’nin en son güvenlik güncellemelerine ve SP2’nin yüklenmesini kolaylaştıracak güncellenmiş programa ulaşacaklar. SP2’nin yüklenme süresi, kullanıcının internet bağlantısına, yerine, diline ve o anda internet üzerindeki SP2 talebi seviyesine bağlı olarak değişecek. Otomatik güncellemeler, bilgisayarı günlük kullanımda etkilemeden farklı bir internet kapasitesini kullandığı için Microsoft SP2’nin önümüzdeki 2 ay içerisinde yaklaşık 100 milyon kişi tarafından indirilmesi bekliyor. Otomatik güncellemeler özelliğinin nasıl açılabileceği bilgisine www.microsoft.com/turkiye/windowsxp adresinden ulaşılabilecek.

Bağlantı hızı düşük olan kullanıcılar, ürünün CD kopyasını tüm dünyaya sunulmasından sonra Microsoft’un web sitesinden ücretsiz olarak sipariş edebilecekler. Bu arada bilgisayar üreticileriyle Microsoft arasında yeni üretilen PC’lere ürünün önceden yüklenmesi konusundaki çalışmalar da sürüyor.

Her ölçekteki iş alanında kullanılması önerilen SP2, tam güvenli bir bilgisayar kullanım ortamı için son derece pratik ve gerekli bir ürün.

SP2, Windows XP Müşterilerine Proaktif Güvenlik Sağlıyor

Microsoft’un Geliştirilmiş Güvenlik Teknolojileriyle donatılmış SP2 ürünü Windows XP kullanıcıları için proaktif güvenlik oluşturması amacıyla tasarlandı. SP2’nin sunduğu güncellemeler 3 ana alanda toplanıyor.

Daha Güçlü Güvenlik Ayarları — SP2 güçlendirilmiş varsayılan güvenlik ayarları, güncelleştirilmiş özellikleri ve araçlarıyla müşterilere kendi sistemlerini ve bilgilerini, korsanlardan virüslerden ve diğer güvenlik risklerinden daha etkili biçimde korumaları olanağını sağlıyor. Bu müşteriler için daha güvenli iletişim ve internet erişimi ile iş dünyası için geliştirilmiş güvenlik altyapısı anlamına geliyor.

Artırılmış Yönetim ve Kontrol – SP2 yeni fonksiyonları, daha kolay kullanılabilir ve öğrenilebilir güvenlik araçları ve yeni Windows Güvenlik Merkezi ile güvenlik kaynaklarının yönetimini çok daha kolay bir hale getiriyor.

Geliştirilmiş ve Daha Güvenli Deneyimler — SP2, temel sürücüler için güncellemeler, Wi-Fi ve Bluetooth gibi teknolojiler için geliştirilmiş destek ve temel özellikler için güvenlik güncellemeleri içeriyor. Tüm bunlar, son kullanıcıların bilgisayar kullanımında daha verimli olmalarına ve daha iyi deneyimler yaşamalarına olanak veriyor.


Microsoft SP2’deki Son Güvenlik Artırımlarını Müşterileri ve Sanayi Ortaklarıyla İşbirliği içinde Geliştirdi

SP2, önemli sayıda müşteri testlerinin sonuçları ile geliştirilmiş bir Microsoft ürünü. SP2’nin test versiyonu, bir milyon kez indirilmiş olmasıyla Microsoft tarihinde en fazla test edilen programlardan biri olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca Microsoft, SP2 ile uyumu açısından binlerce uygulamayı ve cihazı da test ederek SP2’nin her çeşit kullanıcıya uygun olduğunu belirledi.

SP2’nin geliştirilmesi sırasında Microsoft, yazılım firmaları, chip üreticileri ve PC üreticileri gibi sanayinin önce gelen firmaları ile yakın bir işbirliği sürdürdü. Bu işbirliğinin bazı örnekleri şunlar;

Windows Security Center – Windows Güvenlik Merkezi. Internet kalkanları, otomatik Güncelleme Servisi ve 3. parti anti-virüs programını takip ediyor. Müşteriler bir bakışta, bu son derece gerekli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını, güncellemeleri ve kendi PC’lerini daha güvenli hale getirmek için ek önlemler gerekip gerekmediğini görebiliyorlar. Microsoft, müşterilerinin bu aşamada anti-virus ve güvenlik kalkanı programları yazan şirketler ile çok yakın bir çalışma yürüttü.

Data Execution Prevention - Microsoft, SP2’nin geliştirilmesi sırasında, bilgisayar sistemlerinde en fazla görülen virüsten etkilenme risklerini azaltmak için işlemci teknolojileri ile işbirliği içinde çalıştı. AMD ve Intel gibi işlemci üreticileri, bu yeni güvenlik sistemini destekleyen yeni işlemciler sunuyorlar.

SP2 Yüklenmiş PCler. Dell, HP ve IBM gibi bilgisayar üreticileri ile görüşen Microsoft Eylül ve Ekim döneminden itibaren üretilen PC’lerde SP2’nin önceden yüklenmesini sağlama çalışmalarına devam ediyor.

Microsoft’un Başkan Yardımcısı Will Poole, SP2 paketi konusunda yaptığı açıklamada, “Windows XP SP2, müşterilerin bilgisayarlarını daha güvenli hale getirmelerine ve daha fazla kontrol imkanı bulmalarına yardımcı olacak çok önemli gelişmeler içeriyor. Windows kullanıcılarının Otomatik Güncelleme için 5 dakika ayırmalarını ve www.microsoft.com/turkiye/windowsxp adresini ziyaret ederek SP2’ye ulaşmalarını özellikle öneriyorum” dedi.

Sonraki Haber

Forum