Windows Server 2003'ün gitmeye niyeti yok!

Microsoft'un 11 yıllık işletim sistemini halen 8 milyon kişi kullanıyor! Hayır; XP'den bahsetmiyoruz

Microsoft'un 14 Temmuz 2015 itibariyle "uzatılmış desteğini" sonlandıracağı Windows Server 2003, son tahminlere göre hala 8 milyon sistemde kullanılıyor.

Destek süresinin bitişinin, IT dünyasında bir süredir durgun seyreden yeni sunucu satışlarının artmasına neden olacağı düşünülüyordu. Ancak Tech Data CEO'su Bub Dutkovsky'ye göre bu tahminler, tam olarak gerçeğe dönüşmüyor. Dutkovsky, şirketlerin gerçekten bir şeyler yapmak zorunda kalmadıkça harekete geçmeyeceklerini söylüyor.

HP Kurumsal Grup üst düzey yöneticisi (aynı zamanda Windows Server 2003'ü çıkaran eski Microsoft yöneticisi) Bill Veghte, yaz aylarında yaptığı bir açıklamada dünya çapında 11 milyon Windows Server 2003 makinesinin kullanımda olduğunu, bunların 2.7 milyonunun Avrupa'da bulunduğunu söylemişti.

Gartner'a göre işletim sisteminin kullanıldığı makine sayısı, şu an itibariyle 8 milyonu buluyor. Firma, bunların üçte ikisinin önümüzdeki sene yenileneceğini tahmin ettiğini söylüyor. 2015'in sanallaştırmanın, dolayısıyla yazılım satışları ve sunucular için önemli bir yıl olacağı açık.

Sonraki Haber

Forum