Windows'lu Galaxy olacak mı?

Microsoft'un Samsung'a "Windows Phone 8'li Galaxy ürettirme" planına Samsung ne diyor?

Microsoft'un Nokia'yı satın alması sonrasında Windows Phone platformuna küsmeye başlayan firmalara "teşvik" verme operasyonundan ilk haberleri sizlerle burada paylaşmıştık. Windows Phone ilk çıktığında HTC, Samsung ve Huawei Windows telefonlar çıkarmış, hatta HTC'nin 8X modeli, Windows telefonların sembolü haline gelmişti. 

Ancak Microsoft'un Nokia ile "evlenmesi", diğer firmaların keyfini kaçırmıştı. Microsoft ise şimdi özellikle Samsung'un Windows Phone telefonları üretmeye devam etmesi için Samsung'a 1 milyar dolarlık teşvik vereceği haberiyle gündemi meşgul ediyor. Gelen ilk haberlere göre bu teklif Samsung'un çok hoşuna gitti ve firma, şimdi amiral gemisi Galaxy S4 modelinin Windows sürümünü piyasaya çıkarmak için hazırlık yapıyor.

Samsung'un şimdilik Samsung Ativ S modeli Windows Phone ile çalışıyor. Ancak Android pazarında liderliği elinde bulunduran ve Galaxy telefonlarla büyük kazanç sağlayan Samsung'un, elindeki altın yumurtlayan Android tavuğunu kesmemek için enerjisini Windows Phone'a aktarmak istemediği biliniyor. Bakalım, 1 milyar dolarlık teşvik, Samsung'un rotasını Android'den Windows'a çevirmeye yeterli olabilecek mi?

Sonraki Haber

Forum