Windows görevlerini otomatikleştirin!

Rutin olarak yaptığınız PC bakım işlerini Windows'un otomatik olarak yapmasını ister misiniz?

Yedek oluşturmak, sabit disk birleştirme, virüs taraması yapmak: Bilgisayarda yapmanız gereken bakım çalışmaları genellikle sıkıcı ve zaman alıcıdır. CHIP Online püf noktası ile tüm bu işleri Windows'a yaptırabilirsiniz.

Her kullanıcı arada bir bilgisayarında bakım çalışması yapmak zorunda kalabilir. Tüm bu çalışmalar zamanınızı alır ve genellikle can sıkıcıdır. Elbette bir kurtuluş yolu mevcut: Windows geliştiricileri bu tip işleri sizin yerinize sistemin otomatik olarak yapmasını sağlayan bir mekanizmayı işletim sistemine yerleştirdi. Windows'un Görev Zamanlayıcısı bilgisayar başında olmadığınız zamanlar sizin yerinize bakım işlerini gerçekleştirebilir.

Hatta birçok BIOS sürümü buna ek olarak zaman kontrollü bir boot-fonksiyonu da sunuyor. Bu otomatik başlatıcıyı görev zamanlayıcısı ile beraber kullanın. İşte bunu yaptığınızda ekran önünde olmadığınız zamanlar o sıkıcı bakım işleri kendiliğinden gerçekleşir. CHIP Online püf noktası görev zamanlayıcısını komutlar yardımı ile nasıl kullanabileceğinizi gösterecek. Resim köşemizde görev zamanlayıcısının kullanım alanlarına dair birkaç örnek bulabilirsiniz. Görev örneklerini gördükten sonra gerisi size kalmış: Paralel komutlarla siz de kendi otomatik düzeninizi oturtabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum