Windows 8 tabletlerde görmek istediklerimiz!

Microsoft Apple'ı alt etmek istiyorsa, Windows 8'e bu 8 şeyi mutlaka eklemek zorunda...

Tabletler arasındaki rekabet daha önce hiç olmadığı kadar kızıştı. HP TouchPad, BlackBerry PlayBook ve Android tabletler, sayısız işlevle karşımıza çıkıyorlar. Microsoft'un ise Windows 8 ile tablet dünyasına sağlam bir giriş yapacağını biliyoruz. Ancak ayrıntılar çok da belirgin değil. İşte Windows 8'li tabletlerden beklediğimiz 8 özellik:

1. Gerçek çoklu görev: Windows tabletleri gerçek çoklu görev sunmaz ve Windows Phone gibi çalışırlarsa, platformun yayılması yavaş olacaktır. Örneğin PlayBook'da bir oyun çalıştırdığınızda arka planda çalışmaya devam ediyor.

2. Bulutta Outlook desteği: Outlook, tabletlerde Gmail gibi tamamen bulut tabanlı bir istemci haline gelmeli.

3. Zune'dan video kiralama: Microsoft'un Zune'u tabletlere port ederek Windows Phone'daki gibi video indirmesi sunması olası. Ancak Netflix ile rekabet etmek istiyorsa sadece kiralık indirmeler değil, büyük Hollywood yayımlarını akış olarak seyretmeye yönelik aylık planlar da sunmalı.

Yeni dokunmatik özellikleri ve diğerleri

Microsoft, Surface'i Windows 8 tabletlere taşımalı

4. Yeni dokunmatik özellikleri: Windows 8'in iPad'in dokunmatik özelliklerini geçmesi, e-postaları silmek, fotoğrafları döndürmek için yeni parmak hareketleri sunması gerekiyor.

5. Belge grupları: HP Touchpad, farklı uygulamalardan olsalar bile belgeleri gruplandırmanıza izin veriyor. Windows tabletlerinde de Excel, Word ve ilgili e-postaları döşeme arayüzünü kullanarak gruplandırabileceğimiz bir işlev faydalı olacaktır.

6. Tam ofis uygulamaları: iPad, Office belgelerini görüntülemeye ve düzenlemeye izin veriyor ancak masaüstü uygulamalar kadar değil. Windows 8 tabletleri ise zengin belgeleri düzenlemeye, Excel'de pivot tabloları oluşturmaya ve PowerPoint slaytları meydana getirmeye izin veriyor. Tüm uygulamaların Wi-Fi üzerinden yazdırabilmesi gerekiyor.

7. Yüzey modu: Microsoft, Surface Table ile ortaya çıkardığı fikri tabletlerine de taşımalı. Bu sayede iki kişi satranç oynayabilir, birden çok kişi paylaşılan fotoğraflara göz atabilir, döndürebilir.

8. Port edilmiş Xbox 360 içeriği: Halo'nun Windows 8 tablet sürümünü, Gears of War gibi oyunların tablet sürümlerini tablette görmek istiyoruz. Microsoft, Apple'ı gerçekten yerinden etmek istiyorsa, tabletleri de bir oyun platformu haline getirmeyi düşünmeli.

Sonraki Haber

Forum