Windows 8 kurulumu MS tarafından anlatıldı!

Windows 8'in "modern" kurulumu Microsoft tarafından detaylarıyla anlatıldı!

Bu senenin ikinci yarısında Windows 8'den sızan kurulum görüntülerini görmüştük. Bu görüntülerde Microsoft'un kurulumu modernize ettiği ve kolaylaştırdığı göze çarpıyordu. Microsoft'un resmi Building Windows 8 blog'unda paylaşılan yeni bilgiler, Microsoft'un yükleme deneyimini tüketiciler ve IT profesyonelleri için gerçekten geliştirmeye çalıştığını ortaya çıkardı.

Bir işletim sisteminin sistem gereksinimlerini düşürmek, aynı zamanda donanım ve yazılım güncellemelerine olan ihtiyacı azaltıyor. Microsoft, Windows Vista ve belki de Windows XP'yi çalıştıran bilgisayarların Windows 8'e yüksetlme yapabileceğini düşünüyor. Bu ise sadece Windows 8'in çıkışında 450 milyonun üzerinde makineye denk geliyor.

Pencere sayısı azaltıldı, kurulum hızlandırıldı

Windows 7'ye güncellerken bu kadar pencereyle karşılaşabiliyorduk

Microsoft, müşterilerini yükseltmeye ikna etmek istiyorsa, bu işlemin eski bilgisayarı atıp yenisini almak kadar uğraşlı olmaması gerekiyor. Microsoft'un Vista'da CAB dosyalarını açmaktan vazgeçerek disk imajı tabanlı yüklemelere geçerek büyük hız kazancı sağladığını biliyoruz.

Yeni Windows 8 kurulumu ise iki farklı deneyime ayrılıyor: Otomatik Çalıştır ile çalışan modernize edilmiş bir kurulum ve gelişmiş, boot sırasında USB'den veya diskten çalışan kurulum.

"Modernize" kurulum, internetten başlatılabiliyor. Bu adımın dijital dağıtımın geliştiği bir çağda akıllıca bir adım olduğunu söylemeliyiz. Etkileşimli bir yükseltme deneyimi, Microsoft'a göre Windows 7'dekinden daha kolay olacak.

Windows 8 kurulumundaki pencereler ve video

Dosya taşıma yerine tüm klasörleri taşıma, hard link'lerden yararlanma gibi optimizasyonlar, yükseltme süresini azaltıyor:

Windows 8'in yükleme sürecini adım adım videomuzda izleyebilirsiniz! Tıklayın!

Sonraki Haber

Forum