Windows 8'in "Metro" karmaşası devam ediyor

Windows 8 piyasaya çıktı ama bu bilmece hala çözülemedi; işler iyice çorbaya döndü!

Microsoft, Windows 8 ile ortaya çıkardığı yeni kullanıcı arayüzüne yüzde yüz bağlı olduklarını açıkladı. Microsoft'un yıllık Build 2012 konferansında konuşan Microsoft Prensip Kullanıcı Deneyimi Danışmanı Will Tschumy, şirketin 2003'den bu yana senede yaklaşık 20 milyar dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Ancak eski adı Metro olan Windows 8 arayüzünün hala tam bir ismi yok.

Microsoft, ilk olarak Windows 8'in döşemeli tasarımının adının "Metro" olduğunu söylemişti ve bu tasarım için üretilen uygulamalar "Metro stili uygulamalar" adını alacaktı. Ancak şirket Ağustos ayında Metro ismini bıraktığını ve onun sadece dahili bir kod adı olduğunu söyledi.

Microsoft, o tarihten bu yana Metro yerine kullanabileceğimiz bazı terimler söylese de hiç birisi Metro kadar net değildi. Daha ilginç olanı ise Microsoft, Metro'nun neden kaldırıldığını da hiç açıklamamıştı.

Konu hakkında yöneltilen bir soruya Tschumy, "onu artık neden kullanmadığımızın detaylarına girmeyeceğim" dedi ve ekledi "Microsoft'un yeni kullanıcı arayüzü stili için geliştirilen uygulamalar 'Windows 8 Store Uygulamaları'dır."

Tschumy'nin bu sözlerinin ardından Metro'yu tarif eden terimler arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Ancak bu terim, Windows 8'le veya mağazasıyla ilgisi olmayan (örneğin web siteleri veya Windows Phone) alanları kapsamıyor ve yine yetersiz.

Windows 8 Store Kullanıcı Arayüzü kurallarının içerik tüketmeye yönelik uygulamalarda işe yaradığını, ancak gerçek iş yaparken o kadar da işe yaramadığını söyleyen bir katılımcıya ise Tschumy şu çok da açıklayıcı olmayan cevabı verdi: "Geliştiricilerin denetimleri nasıl yerleştirdiği, uygulamalarının amacına göre değişir."

Sonraki Haber

Forum