Windows 8 Görev yöneticisinden yeni detaylar!

Win 8'in Görev yöneticisi, hepimizi sevindirecek yenilikler içeriyor. İşte ortaya çıkan son bombalar

Windows'larda bulunan Görev yöneticisi aracı, bildiğimiz gibi şu an çalışan işlemleri gösteriyor. Genellikle yanıt vermeyi durduran programları kapatmak için kullandığımız aracın Windows 8'deki yenilenmiş hali, Microsoft tarafından Windows 8 blog'unda detaylandırıldı.

Görev yöneticisinin en çok hangi bölümlerinin kullanıldığına değinen blog gönderisinde, en çok İşlemler sekmesinin kullanıldığı; hizmetler, programlama, ağ ve kullanıcı sekmelerinin yüzde 15 kullanım oranına sahip olduğu bilgisi verildi. Blog, Windows 8 Görev yöneticisinin varsayılan görünümünün yukarıdaki gibi olacağına değindi. Bu görünüm, doğru çalışmayan uygulamaları kolaylıkla kapatmaya yönelik geliştirmeler barındırıyor.

"Daha fazla ayrıntı" görünümü, yeni bir işlev daha

Kaynakları bolca harcayan işlemleri renk kodları sayesinde daha çabuk görebileceğiz

Detayları görmek isteyen kullanıcılar ise pencerenin sol alt kısmındaki "Daha fazla ayrıntı" düğmesine tıklayarak yenilenmiş detaylı bir görüntü elde edebiliyorlar. Burada yeni "sıcaklık haritaları", renk tonları yoluyla ne kadar RAM, işlemci, sabit disk kullanıldığını gösteriyor ve her programın ağa ne kadar eriştiğini gözler önüne seriyor.

Yeni Görev yöneticisinin gelişmiş kullanıcıları sevindirecek bir diğer özelliği ise, bazı öğeler için daha kullanıcı dostu isimler sağlanacak olması (örneğin fussvc.exe'nin Fast User Switching Utility Service olduğunu artık anlayabileceksiniz). Bunun yanında işlemlere sağ tıklayıp arama motorundan işlem hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün olacak.

Sonraki Haber

Forum