Windows 7 USB 3.0 desteği sunacak mı?

USB 3.0 hüsranı: Microsoft, Windows 7 için USB 3.0 desteğini yetiştiremeyeceğini açıkladı.

Microsoft, Windows 7'nin piyasaya sürülme tarihinde yüksek bir ihtimalle USB 3.0 desteği olmayacağını bildirdi. Firma sebep olarak bu daha hızlı USB tekniğinin tanımlamalarının gecikmesini gösteriyor.

USB'nin arkasındaki itici güç olan Intel'in USB 3.0'e ait nihai tanımlamalarını kasım ayının ortasında duyuracağını bildirmesine rağmen Microsoft, adaptasyon sürecindeki bazı engellere karşı uyarıyor. Microsoft'tan Lars Giusti'ye göre tanımlamaların hazırlanması çok uzun sürdü.

Yazılım şirketi Windows 7'nin RTM sürümünde (final sürüm) USB 3.0 için destek sunamayacağını doğruladı, zira tanımlamalar piyasaya henüz hâkim olabilmiş değil. Bu sebeple piyasada bu özelliğin test edilebileceği uygun donanımlar yok; hatta prototip ürün bile mevcut değil.

Bu sebeplerden dolayı Microsoft Windows 7'nin çıkış tarihine USB 3.0 desteğini yetiştiremeyecek. Elbette USB 3.0'a hazırlık çalışmaları başladı ve bu amaç için şirkete yeni çalışanlar alındı.

Giusti, Microsoft'un USB 3.0 cihazların 2010 yılında temin edilebilir hale geleceğini düşündüğünü de ekledi. Redmond'da şu sıralar Windows 7 dışında hangi işletim sistemlerine USB 3.0 desteğinin eklenip eklenmeyeceği tartışılıyor.

Öyle görünüyor ki, Windows XP bile ilerde yeni USB tekniğini tamamen kullanamayacak. Microsoft'un birçok ortağı "en azından" Windows Vista için uygun desteğin sunulmasını rica ediyor.

Sonraki Haber

Forum