Windows 7 kullanıcı parolasını kırın!

Windows'unuzun kullanıcı parolasını unuttunuz ve ortada mı kaldınız? İşte sizi kurtaracak adımlar...

Windows parolanızı değiştirdiniz, ancak onu bir kenara not etmediğinizden bilgisayarınız erişilmez hale geldi. PC kullanıcıları için tam bir kâbusa dönüşebilecek bu durumu çözmenin birkaç yolu var.

Yazımızda hacker'ların PC'lere girmek için kullandığı yöntemlere göz atacağız. Bu sırada Windows yükleme diskinize ihtiyaç duyabilirsiniz. Yükleme diskiniz yoksa parola kırma aracı Ophcrack işinizi görecek.

Önemli not: Windows'un entegre dosya şifreleme özelliğini kullanıyorsanız, kullanıcı parolanızı sıfırlamanız halinde şifrelediğiniz dosyalara erişemeyebilirsiniz. Bu durumda parolayı sıfırlamak yerine onu bulmaya çalışmak için üçüncü sayfadaki 7. adıma atlayabilirsiniz.

Adım adım Windows 7 parolasını kırma

1. Önyükleme diskinden açın

Windows kullanıcı hesabı parolanızı sıfırlayabilmek için önce PC'nizi Windows 7 yükleme diskinden başlatmalısınız. Ülke olarak Türkiye'yi seçip klavyeyi ayarladıktan sonra sonraki adıma tıklayın.

2. PC'yi onarın

"Bilgisayarı onar" düğmesine tıklayın. Yazılım aracı bilgisayarınızın sabit diskinin ön yükleme tablosunu inceleyecek, onarabileceği Windows 7 yüklemelerini arayacaktır. Birden fazla Windows'u aynı anda kullanmıyorsanız, tek Windows'unuz olacağından bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

C sürücüsünü bulun ve kurtarmaya hazırlanın

3. C sürücüsünü bulun

Bir sonraki ekranda birçok seçenek göreceksiniz. "Komut satırı" seçeneğine tıklayın. C sürücüsü genellikle C olarak bağlanmadığından onu şu an hangi harfin atandığını bulmanız gerekecek. Bunun için bcdedit " find "osdevice" yazın. Sürücünüzün harfini partition= metninin karşısında bulacaksınız. Bulduğunuz harfi C sürücüsü yerine bir sonraki adımda kullanacaksınız.

4. Kurtarmaya hazırlanın

Şu komutları girin, bu sırada C: yerine doğru sürücü harfini yazdığınızdan emin olun.

copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\

copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe

İkinci komutta üzerine yazma onayı istendiğinde bunu onaylayın. İlk komutta sethc.exe dosyasını yedekliyor, ikinci komutta onu komut satırıyla değiştiriyor olacaksınız.

5. Windows'u tekrar açın

Kurulum diskinizi PC'nizden çıkarın ve yeniden başlatın. Oturum açma ekranında 5 kez peş peşe Shift tuşuna basın. Ekrana komut satırı gelecektir. Aşağıdaki komutu girin:

Net user

İsim ve parola bölümlerini uygun biçimde değiştirin.

sethc.exe dosyasını geri kopyalayın

6. sethc.exe dosyasını kopyalayın

Şimdi 4. adımda üzerine yazdığımız sethc.exe dosyasını geri yükleyeceğiz. Bunun için Komut Satırı kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"a tıklayın. Aşağıdaki komutu girin ve üzerine yazma isteğini onaylayın:

copy c:\sethc.exe c:\windows\system32\sethc.exe

7. Ophcrack'i indirin

Parolayı sıfırlamak yerine onu bulmak için Ophcrack gibi güçlü bir parola kırma aracına ihtiyacınız var. http://ophcrack.sourceforge.net/download.php adresinden indirebileceğiniz Linux-Ophcrack imaj dosyasını boş bir DVD'ye yazın.

8. Ophcrack DVD'sinden önyükleme yapın

DVD yazıldıktan sonra parolasını kırmak istediğiniz PC'yi bu DVD'den başlatın. Yazılım yüklendiğinde Ophcrack'i çalıştırmak için birkaç seçenek karşınıza çıkacak. Enter'a basın veya grafiksel modun otomatik olarak seçilmesi için biraz bekleyin.

9. Parolaları kırın

Ophcrack, "1234" veya "şifre" gibi parolaları neredeyse anında kıracaktır. Karmaşık parolaları kırması biraz daha uzun sürebilir veya kırmanız hiç mümkün olmayabilir.

10. Kapsamlı kırma

Son olarak Windows kullanıcı hesaplarıyla ilişkili parolaları ortaya çıkarmak için tüm bilgisayarınızı arayabilirsiniz. Tüm pencereleri kapatın ve Launcher'a çift tıklayın. DeepSearch'ü seçin ve Enter'a basın. Ophcrack, tüm parola dosyalarını arayacak ve ardından parola kırma işlemine başlayacaktır.

Sonraki Haber

Forum