Windows 7'de rootkit güvenlik açığı bulundu!
En güvenli işletim sistemi olması beklenen Windows 7'de önemli bir güvenlik açığı tespit edildi...
Kök kullanıcı takımı (KKT) veya diğer adıyla rootkit, bilgisayarınızda varlığını sistemden saklayarak sürdürebilen ve bilgisayarı tamamen dışarıdan kontrol edilebilir hale getiren programlara verilen bir ad. Yapısı itibariyle art niyetli kişilerce kullanımı son derece avantajlı olan KKT, kullanıcılar içinse tam bir kabus. Kolay bulaşabilmesi, zor tespit edilebilir olması ve hacker'lara sınırsız imkan tanıması nedeniyle sistemlerin en büyük düşmanlarından biri olarak kabul ediliyor.
KKT kabusu şimdi de Windows 7'de karşımıza çıktı. Neyse ki keşfi yapanlar hacker'lar değil, Hindistanlı Vipin Kumar ve Nitin Kumar adlı iki güvenlik araştırmacısı. İki araştırmacı hazırladıkları bir KKT ile Windows 7'de bu güvenlik sorununun varlığını kanıtladılar. Tabii ki bu hazırlanan KKT sadece tespit amaçlı ve hiçbir zararı yok ama yanlış ellere geçtiği durumlarda veya yanlış kişiler tarafından geliştirilmesi halinde çok zararlı olabileceği kesin.
Konuyla ilgili konuşan Kumar; böylesi bir saldırıya karşı kullanıcıların büyük kısmının nasıl davranması gerektiğini bilmediğini ve Microsoft'un bu konuda acil çözümler üretmesinin şart olduğunu söyledi. Kumar'a göre MS, tüm güvenlik önlemlerini içeren pahalı Windows sürümlerinden vaz geçmeli ve bu önlemleri tüm sürümlerde standart olarak sunmalı...
Çok kısa süre sonra, Windows 7'nizde "Kötü niyetli kişilerin sisteme sızmasına ve uzaktan yazılım çalıştırmasına neden olan bir güvenlik açığı" için güncelleme ile karşılaşırsanız şaşırmayın.