Windows 11'in sağ alt köşesinde işler değişiyor

Microsoft, Windows 11'in tasarımında ufak tefek revizyonlar yapıyor ve hepimizin zamanla bağlantımızı sağlayan sağ alt köşedeki minik saat de bundan nasibini alacak gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 11'de sistem çubuğu içindeki, yani masaüstünün sağ alt köşesindeki saatin görünümünde küçük değişiklikler yapmayı planlıyor. 

Saatin saniyeleri etkinleştirme özelliği, Microsoft'un ilk Windows 11 sürümünü geliştirirken yerini değiştirip sakladığı özelliklerden biriydi. Şirket bu konuda çok eleştiri alsa da kararından dönmedi. Pek çok kullanıcı da saniyeleri açma özelliğini aramak için kendini yormadı ve Windows sistem çubuğundan saate bakanlar için zaman hep saniyelerden bağımsız olarak, dakikalar bazında ilerleyen bir kavram oldu. 

Ancak şimdi Microsoft, bu ayarı eski yerine geri getiriyor. Sessiz sedasız ve kamuoyuna herhangi bir duyuru yapmadan, Microsoft son Windows 11 Insider Preview derleme notlarında “Sistem çubuğu saatinde saniyeleri göster” seçeneğini geri getireceğini söylüyor. 

Kararlı Windows 11 sürümlerinde bu seçenek Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu davranışları altında yer alıyordu, ancak son önizleme sürümlerinde bu seçenek Ayarlar > Saat ve Dil > Saat ve tarih altındaki “Saat ve tarihi göster” açılır menüsüne taşındı. Ayrıca, gerekli seçeneği bulmak için her zaman arama seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Eğer saniyelere ihtiyaç duyacak kadar zamanı kısıtlı biriyseniz, aklınızda olsun, Windows ekranında dilediğiniz zaman saniyeleri görebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum