Windows 12 sistem gereksinimleri nasıl olacak? Yavaş yavaş ortaya çıkıyor!

Windows 11'i takip etmesi beklenen yeni nesil Windows sürümü Windows 12 için sistem gereksinimleri ortaya çıkmaya başladı. İşte, Windows 12 sistem gereksinimleri...

Windows 11’in halen birkaç Moment güncellemesi (Moment 3 ve Moment 4) alması bekleniyor olsa da, görünüşe göre Microsoft şimdiden yeni nesil Windows 12'ye (“Next Valley” ismiyle anılıyor) doğru istikrarlı bir ilerleme kaydediyor. Kıdemli yönetici Panos Panay, yeni nesil Windows 12'nin bulut destekli ve yapay zeka odaklı deneyimlerin bir karışımı olacağını ve Microsoft'un yavaş yavaş bu yönde doğru ilerleme kaydettiğini açıkladı. Şirket, güvenlik açısından geçmişte istismar edilen MSDT ve VBScript gibi eski bileşenlerden de vazgeçiyor.

Microsoft'un üç yıllık sürüm döngüsüne geri döndüğü düşünülüyor ve bu durumda, Next Valley veya Windows 12 muhtemelen 2024'ün ikinci yarısında genel kullanıma sunulabilir.

Windows 12 sistem gereksinimleri

Windows 12 ile ilgili en ilgi çekici konulardan birinin sistem gereksinimleri olduğu rahatlıkla tahmin edilebilir. Microsoft, yalnızca birkaç yıllık CPU'ları uyumsuz olarak kabul ettiğinden, Windows 11 gereksinimleri genel olarak çok katı görülüyordu. Son söylentiler, Intel'in 14. Nesil Meteor Lake-S masaüstü işlemcilerinin Windows 12 desteğiyle sunulacağını iddia ediyor. Ancak, şu ana kadar karşımıza çıkan kanıtlar, Meteor Lake ve Next Valley için beklenen çıkış tarihleri eşleşmediği için bunun pek olası olmadığını öneriyor. Ayrıca şu anda Meteor Lake-S'den neredeyse hiç iz görmemiş olmamız, işlemci gereksinimlerinin muhtemelen henüz kesinleşmediğini gösteriyor.

Alman satış noktası Deskmodder, Güvenilir Platform Modülü (TPM) gibi bazı gereksinimler açısından güvenlik kripto işlemcisi için sürüm gereksiniminin Windows 11 ile aynı olacağını (TPM 2.0) iddia ediyor. İlginç bir şekilde Microsoft, kısa bir süre önceki Insider derlemesinde SHA-3 desteğini başlattı.

Ayrıca minimum RAM gereksinimi de 8 GB'a çıkabilir.

Raporda belirtilene göre, Next Valley (Windows 12) için sistem gereksinimleri desteklenen bir işlemci (henüz belirlenmemiş olabilir), TPM 2.0 (ilk olarak Ryzen 6000 mobile CPU’lar ile sunulan Pluton zorunlu olmayabilir) ve 8GB RAM olacak gibi gözüküyor.

Gerekli disk alanı için henüz bir bilgi bulunmasa da, Microsoft, ReFS yükleme seçeneği sunabilir gibi gözüküyor. Hatta şirketin kısa bir süre önce ReFS sürümünü güncellediği düşünülürse, bu alanda iyi bir ilerleme kaydettiği tahmin edilebilir.

Sonraki Haber

Forum