Windows 11'in akıcılığı ve Vista'nın tasarımları, Windows Vista 2022 Edition'da birleşti

Windows Vista'nın unutulmaz tasarım detayları Windows 11'in akıcılığı ile birleşirse ne olur? Tabii ki Windows Vista 2022 Edition olur!

Windows Vista'nın geçmişteki en iyi Windows sürümlerinden biri olmadığı kesin. Ama ana özelliklerinden biri olan Aero Glass'ın en iyi tasarım özelliklerinden biri olduğu herkes tarafından kabul ediliyor.

Bu özellik, belki de yüksek donanım ihtiyacı nedeniyle Windows'un sonraki sürümlerinde pek tercih edilmedi. Microsoft, o zamandan beri birkaç kez Windows kullanıcı arayüzüne odaklandı, ancak Aero Glass'ı adeta "unuttu.".

Diğer pek çok şirketin anca hayal edebileceği finansal kaynaklara ve geliştirme imkanlarına sahip olmasına rağmen, kullanıcılardan gelen Aero Glass istekleri , dünyanın en değerli şirketlerinden birini UI tutarsızlıklarını düzeltmeye yetecek kadar motive etmiyor gibi görünüyor. Bu yüzden de işletim sistemini seven pek çok kişi, Microsoft'un müşterilerine sunmasını istedikleri konseptleri geliştirmek zorunda kalıyor.

Bunun son örneği, DeviantArt'ta ortaya çıktı. Aero Glass, DeviantArt'ta Abdi4789 tarafından Windows 11'in "Akıcı Tasarım" ilkesiyle birleştirildi ve bu tasarım konsepti YouTube kanallarına yükledi. Kullanıcı, bu konsepte Windows Vista 2022 Edition ismini vermiş.

Vista'nın çıkışından 15 yıl sonra, bu konsept Vista'nın bazı harika özelliklerini içeriyor. Ayrıca, bir şerit ve kullanışlı yeni bir sekme sayfası ile Dosya Gezgini gibi özellikleri de geliştiriyor. Bunun yanı sıra, anlamlı bir alternatifi olmadan bırakılan Media Center'ı da unutmamakta fayda var.

Sonraki Haber

Forum