Microsoft'tan Windows 11 widget'ları için beklenen makyaj nihayet geliyor

Windows 11 yapı yapı 25201'de keşfedildi: Windows 11'in pek çok kişi tarafından beğenilmeyen widget'ları için yeni dönem başlıyor...

İndirilebilen yeni bir Insider derlemesi sayesinde, Windows 11'de widget'larınız en sonunda daha iyi bir görünüme kavuşuyor. Geliştirme kanalındaki Windows Insider programının bir üyesiyseniz, yapı 25201'de masaüstünüzü kaplayan, tam ekran widget görünümü deneyebilirsiniz.

Widget'lar şu anda en ilgi çeken araçlardan biri, Google ve Apple da önemli bilgileri bir bakışta yönetmemize yardımcı olmak için bu küçük araçları yeni ve farklı şekillerde kullanıyor. Şu anda, iPhone 14 serisi ile Kilit Ekranında önemli bir özellik olarak sergileniyor, ancak masaüstü bilgisayarlarda pek çok kullanılmayan potansiyel var ve Apple henüz macOS Ventura'da bu alana adım atmadı. Android ise, yıllardır bu küçük araçlardan fazlasıyla yararlanıyor.

Windows'taki widget'ların geçmişi ise, "Gadget'lar" olarak adlandırıldıkları Windows Vista'ya kadar uzanıyor. Ancak bu araçlar oldukça yavaştı, sağ tarafa kilitli olarak duruyordu, sorun yaşayabiliyordu ve neredeyse hiçbiri kullanışlı değildi. Windows 8 ile beraber de terk edildiler.

Windows 11'e geldiğimizde ise, widget'lar bir kez daha geri döndü. Yaklaşan büyük güncelleme ise Microsoft'un bir süredir widget'ların nasıl çalıştığını ve nasıl göründüklerini iyileştirmeye çalıştığını kanıtlıyor.

Sonraki Haber

Forum