Windows 11 Dosya Gezgini'ne bir yeni sekme daha geliyor

Microsoft, Windows 11'in Dosya Gezgini'ne, kullanıcıların paylaşılan dosyaları daha kolay bulabilmeleri için yeni bir sekme daha eklemeye hazırlanıyor.

Microsoft , kullanıcıların bilgisayarda başka kullanıcılarla paylaştığı dosyaları daha kolay bulması için yeni bir özelliği test ediyor.

Buna göre, Windows 11'in Dosya Gezgini'ndeki Microsoft hizmetleri arasında, sizinle paylaşılan her şeyi bulmayı kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir 'Paylaşılan' bölümü bulunacak. Bu yeni özellik, Microsoft'un Dev kanalındaki Windows 11'in (24H2) en son ön izlemesinin (yapı 26120) bir parçası olarak test edilmeye başlandı.

Paylaşılan bölümü, 'Son' ve 'Sık Kullanılanlar' sekmelerinin yanında yer alacak ve Microsoft hesabınızla paylaşılan tüm dosyaları gösterecek. Yani ister OneDrive'dan bir belge , ister bir e-posta olsun, bu dosyaları aramak yerine, onları Dosya Gezgini'nde doğrudan görebileceksiniz.

Google aynı özelliği yıllardır sunuyor

Aslında Google, Drive servisinde buna benzer bir özelliği uzun zamandır kullanılıyor ve kullanıcılara kendi dosyalarını görebileceği bir sekmenin yanında, başka kullanıcılara ait olan ama onunla paylaşılan dosyaları görebileceği bir sekme de sunuyor. Bu da, ortak projeler üzerinde çalışmayı kolaylaştırıyor.

Sonraki Haber

Forum