Windows 11'in Başlat menüsü hakkında can sıkıcı bir keşif yapıldı

Windows 11'in Başlat menüsü de kaderinden kaçamadı ve reklamlar tarafından işgal edilmeye hazır gibi görünüyor. Neyse ki bunun önüne geçmenizi sağlayacak kolay bir yol var.

Eğer bir süredir Microsoft haberlerini takip ediyorsanız, Microsoft'un çeşitli özelliklerinin reklamlarını ve tanıtımlarını Windows'a "sızdırma" alışkanlığına aşinasınızdır. Microsoft, diğer ürünlerini kendi ürünlerinden birinde tanıtma hakkına sahip olsa da, bu imkanın kullanılması kullanıcılar için can sıkıcı ve rahatsız edici bir deneyim yaratabiliyor.

Şirket, bu yıl, daha sonra devre dışı bırakılmış olsa da Windows 11'in Dosya Gezgini'nde ve Microsoft Store'da bu tür reklamları ve tanıtımları test ediyordu. Ve şimdi, Windows 11 Başlat menüsüne de böyle bir şey gelebilir gibi gözüküyor.

Twitter kullanıcısı Albacore, kısa bir süre önce yeni Windows 11 Geliştirme Kanalı derlemelerinde Başlat menüsündeki kullanıcı oturumu açılır menüsünde OneDrive tanıtımlarını fark etti. Promosyonda OneDrive logosuyla "Dosyalarınızı yedekleyin" yazıyordu.

Microsoft muhtemelen şu anda özelliği test ediyor. Ama eğer isterseniz, ViveTool kullanarak aşağıdaki yöntemle devre dışı bırakabilirsiniz.

Ancak bu noktada duyurulmamış özelliklerin genellikle ham, kararsız veya neredeyse kullanılamaz olabildiğini belirtmemizde fayda var. ViveTool uygulamasını kullanmadan ve gizli seçenekleri etkinleştirmeden önce önemli verilerinizi yedeklemeniz önemli. Sisteminizin mümkün olduğunca hatasız kalmasını sağlamanın en iyi yolunun ise kararlı Windows 11 kullanmak olduğunu unutmayın.

Windows 11 Dev derlemelerinde Başlat menüsü reklamlarını devre dışı bırakmak:

  • GitHub'dan ViveTool'u indirin ve dosyaları uygun bir yerde çıkarın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Terminal'i (Yönetici) seçin.
  • Ctrl + Shift + 2 tuşlarına basarak veya pencerenin üst kısmındaki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminali'ni Komut İstemi profiline geçirin.
  • CD komutunu kullanarak ayıklanan dosyaları içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive'a çıkardıysanız, CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /disable/id:36435151 yazın ve Enter'a basın. (PowerShell için .\vivetool/disable/id:36435151 deneyin)
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
Sonraki Haber

Forum