Windows 11 artık fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırabilecek, resimlerden metin yakalayabilecek

Microsoft, Windows 11'i yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Windows Fotoğraflar uygulaması artık arka planı bulanıklaştırabilirken, Ekran Alıntısı Aracı PC veya Android ekran görüntülerinizden metin kopyalama yetenime kavuşuyor.

Microsoft, ekran görüntülerinden metin kopyalamak ve fotoğraflara arka plan bulanıklığı eklemek için kullanışlı özelliklerle Ekran Alıntısı Aracı ve Fotoğraflar uygulamasını güncelliyor. Canary ve Geliştirme Kanallarındaki Windows Insider'lar artık Windows 11 için Ekran Alıntısı Aracı ve Fotoğraflar uygulamalarının güncellenmiş sürümlerine erişebiliyor.

Ekran Alıntısı Aracı'nın test sürümü artık ekran görüntülerindeki metni algılayabilen ve uygulamalarda paylaşmanıza olanak tanıyan bir metin kopyalama özelliğine sahip. Modern Android telefonlarda veya iOS cihazlarda bulunan görüntülerden metin kopyalama özelliğine benziyor, ancak Microsoft, e-postaları ve telefon numaralarını görüntülerden otomatik olarak redakte etmenize ve gizlemenize olanak tanıyan bir özellik ekledi. Bir ekran görüntüsünü paylaşmadan önce redakte etmek istediğiniz metni de seçebilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracı güncellemesi, Android mobil cihaz bir fotoğraf çektiğinde artık bir bildirim gösterecek olan Telefon Bağlantısı uygulamasındaki güncellemeyle de uyumlu. Bu fotoğrafı hızlı bir şekilde Ekran Alıntısı Aracı'na çekebilir ve metin içeriyorsa metni kolayca kopyalayabilirsiniz.

Fotoğraflar'a arka planı bulanıklaştırma yeteneği geliyor

Microsoft'un Windows 11'deki fotoğrafla ilgili yenilikleri Windows Fotoğraflar uygulamasını da kapsıyor. Canary ve Geliştirici Kanalı test kullanıcıları artık arka plan bulanıklaştırma, OneDrive fotoğraflarında içerik arama, konum arama ve Samsung ve Google hareketli fotoğrafları için destek içeren güncellenmiş Fotoğraflar uygulamasını test edebilir.

Arka plan bulanıklığı bir fotoğraftaki arka planı otomatik olarak buluyor ve özneyi vurgulayıp arka planı bulanıklaştırıyor. Bulanıklaştırmanın yoğunluğunu özelleştirebilir ve hatta bulanıklaştırılan alanları değiştirebilirsiniz.

OneDrive fotoğrafları için içerik araması, bir araba içeren görüntüleri veya belki de en son tatil fotoğraflarınızı bulmak gibi şeylere dayanarak fotoğrafları aramanıza olanak tanıyor. Web'deki OneDrive da benzer bir özelliğe sahip. Konum arama özelliği de belirli bir bölgede çekilen fotoğrafları bulmayı kolaylaştırıyor.

Microsoft bu Fotoğraflar, Telefon Bağlantısı ve Ekran Alıntısı Aracı güncellemelerini Windows Insider'larla test etmeye başladı, bu da normal Windows 11 kullanıcılarının, genel olarak kullanıma sunulana kadar muhtemelen birkaç ay beklemek zorunda kalacağı anlamına geliyor. Microsoft ayrıca önümüzdeki hafta New York'ta Windows, Office, Surface, Bing ve daha fazlası için yapay zeka destekli özellikler hakkında daha fazla şey duymayı beklediğimiz yapay zeka odaklı bir etkinlik düzenliyor.

Sonraki Haber

Forum