Windows 11 24H2 güncellemesi, internet bağlantınızı kesebilir

Eğer kısa süre önce Windows 11'i güncellediyseniz ve internetiniz sürekli kopuyorsa, modeminize kızmayı bırakın. Sorun modemde değil, işletim sisteminizde...

Uzun zamandır beklenen büyük Windows 11 güncellemesinin, yani sürüm 24H2'in yepyeni özellikler ve güvenlik güncellemeleri getirmesi bekleniyordu, ancak bu güncelleme pek çok kullanıcı için beklenmeyen bir sıkıntı da yarattı.

Bazı Windows 11 kullanıcıları güncellemeyi yükledikten sonra internet bağlantılarının çalışmadığından şikayet ediyor. Aslında güncelleme 24H2 pek çok soruna yol açtı. Ölümcül mavi ekran, fare imleçlerinin kaybolmasına neden olan bir aksaklık ve daha kötüsü, sabit sürücünüzü silemeyeceğiniz dosyalarla doldurma gibi sorunlara ek olarak, şimdi de güncellemeyi yükleyenlerin  internet bağlantısı etkilenebiliyor.

Bir kullanıcının bu sorunla birden fazla cihazda karşılaştığını anlattığı bir Microsoft Community forum gönderisi de bu sorunu doğruluyor.

Sorunu yaşayan kullanıcılar kablolu veya kablosuz olarak modeme bağlanabilseler bile internete erişemiyorlar. Bazı kullanıcılar ise bu karışıklığa ek olarak, '169…' ile başlayan garip IP adresi numaraları gördüğünü iddia ediyor. Bu numaralar alışılmadık bir durum çünkü modem IP numaraları genellikle '192' ile başlar ve bunu görmeniz ağ bağlantısı olmadığının işaretidir.

Şikayet eden kullanıcılar güncellemeyi yüklemeden önce böyle bir sorun yaşamadıklarını da hatırlatıyorlar.

Durum şu anda pek iyi görünmüyor, ancak olumlu tarafı, Microsoft sorunu çözen bir güncelleme yayınlayana kadar işe yarayacak bir geçici çözümün olması. Bu güncellemeyi yükledikten sonra internet bağlantınız kesilirse, onu kaldırarak geri almanız ve bilgisayarınızı yüklediğiniz önceki Windows 11 sürümüne döndürmeniz şimdilik işe yarıyor.

Sonraki Haber

Forum